IniciNoticiesEducacióEL TORDERENC NACHO SÁNCHEZ PARTICIPA AQUEST DIJOUS I DIVENDRES EN LA CONFERÈNCIA...

EL TORDERENC NACHO SÁNCHEZ PARTICIPA AQUEST DIJOUS I DIVENDRES EN LA CONFERÈNCIA ESTATAL DE JOVES “TINGUEM CURA DEL PLANETA” A VITÒRIA.

El torderenc Nacho Sanchez, representarà a l’escola Vedruna de Malgrat de Mar, en la conferència estatal de joves “Tinguem Cura del Planeta”, avui i demà a Vitòria. Aquest és un procés global impulsat pel govern brasiler, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. El passat dia 17 de novembre es va celebrar a Barcelona la conferència Catalana de Medi Ambient. Els alumnes de 4t ESO de l’escola vedruna de Malgrat de Mar va presentar quatre accions per millorar el medi ambient, com potenciar els productes locals, potenciar el mercat municipal, crear capsules radiofòniques que difonguin l’educació ambiental, i promoure la participació de l’alumnat en campanyes mediambientals. Nacho Sánchez ens parla sobre les mesures mediambientals proposades per l’ escola.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/nacho-conferencia-1.mp3|titles=nacho conferencia 1]

En total de 150 alumnes i 37 escoles de Catalunya van participar en l’activitat. Aquesta conferència Catalana tindrà continuïtat avui i demà en la conferència estatal que es celebra a Vitòria-Gasteiz, on entre els 30 representants de Catalunya, s’ha escollit el torderenc Nacho Sánchez, que explicarà davant representants de tot Espanya les propostes de la seva escola. Durant aquestes dos jornades 110 joves de cinc comunitats autònomes (Canarias, Catalunya, Galicia, Madrid i País Basc) intercanviaran les seves experiències i propostes per cuidar el planeta. Nacho Sánchez explica l’objectiu d’aquesta conferència estatal.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/nacho-conferencia-2.mp3|titles=nacho conferencia 2]

Més de 50 països participen en aquest procés, i durant el curs s’organitzen activitats a les escoles per debatre i consensuar les responsabilitats i accions que els joves volen assumir. En aquesta conferencia estatal també s’escolliran els 5 representants nacionals que participaran en la conferencia europea (14 – 16 de març 2012 a Brussel·les) i internacional a la Cimera de la Terra de Rio + 20 (4-6 de juny 2012) on continuarà el debat i es redactaran Cartes de Responsabilitats.

ÚLTIMES NOTÍCIES