Continuen en marxa les jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet del Maresme. Els municipis que participen a l’edició d’aquest any són: Cabrils, Caldes d’Estrac, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Mar. El Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat el fulletó promocional de les Jornades on, a més de les activitats programades per cada municipi i dels restaurants que han incorporat plats especials amb fesols del ganxet a les seves cartes, informa sobre els pagesos del Maresme que produeixen aquest llegum. Fins al 31 de desembre, en diversos restaurants de Tordera podrem trobar receptes on el fesol del ganxet és l’ingredient principal. Els restauradors torderencs que participen de l’iniciativa són: Beltran 9, Can Dieta, Ca la Maria. Can Pujol, Bodega Andaluza, Les farreres, Rostisseria Montse, Can Caselles i Cal Nano.
El fesol del ganxet, o mongeta del ganxet, es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental té Denominació d’Origen Protegida (DPO).