IniciNoticiesEducacióLA RESIDENCIA CAN COMTE COL·LABORA AMB L’UNIVERSITAT DE BARCELONA I LA UNIVERSITAT...

LA RESIDENCIA CAN COMTE COL·LABORA AMB L’UNIVERSITAT DE BARCELONA I LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA EN UN ESTUDI SOBRE L’ALZHEIMER.

Un equip d’investigadors de la facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona  i de la Universitat Oberta de Catalunya, s’han desplaçat a la residència Can Comte per fer un estudi amb un grup de residents amb l’objectiu d’avaluar la memòria semàntica  de la persona que pateix l’alzheimer. El regidor d’atenció social i serveis a la persona, Jordi Camó apunta la bona predisposició de l’ajuntament de Tordera per col·laborar a favor de la ciència.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/estudi-can-compte-1.mp3|titles=estudi can compte 1]

L’estudi es divideix en dues feses: la primera, anomenada Eye traking, consisteix en identificar a la pantalla d’un ordinador un seguit d’imatges corresponents a objectes i accions. Quan l’objecte ha estat identificat s’ha de prémer un timbre. La importància d’aquesta prova és que l’aparell registra els moviments oculars de la persona i permet identificar la rapidesa i el grau de comprensió i d’aquesta manera es pot determinar el nivell de dificultat que presenta a l’hora de reconèixer la paraula/acció. La segona fase de l’estudi és una entrevista personal per avaluar el grau de deteriorament cognoscitiu de la persona. El regidor Jordi Camó, detalla el funcionament de l’estudi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/estudi-can-compte-2.mp3|titles=estudi can compte 2]

A la prova hi han participat dos grups de residents, un com a grup de control (sense deteriorament cognitiu) i un grup objecte de l’estudi.
Per poder realitzar l’estudi, la llar d’avis Can Comte ha comptat amb el vistiplau dels residents i/o dels seus familiars.

ÚLTIMES NOTÍCIES