IniciNoticiesPolíticaMARIANO RAJOY GUANYA LES ELECCIONS GENERALS I SERÀ EL PRESIDENT DE L'ESTAT...

MARIANO RAJOY GUANYA LES ELECCIONS GENERALS I SERÀ EL PRESIDENT DE L’ESTAT ESPANYOL. LES ELECCIONS GENERALS DEIXEN A TORDERA UN ESPECTACULAR ASCENS DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ I PARTIT POPULAR I UNA DAVALLADA IMPORTANT DEL PARTIT SOCIALISTA I ESQUERRA REPUBLICANA.

Les enquestes es van complir i el partit popular va aconseguir ahir guanyar les eleccions generals per majoria absoluta. El Partit Popular suma 186 diputats després d’uns comicis que enfonsen el PSOE a 110 escons. CiU es consolida com a tercera força pujant fins a 16 diputats i IU experimenta un augment meteòric amb 9 diputats més, i n’obté 11. ERC manté els tres escons i Amaiur entra al Congrés amb set escons. Convergència i Unió guanya les eleccions a Catalunya. Amb 16 escons, se situa com a primera força i guanya 6 escons respecte del 2008, seguida dels PSC, que n’obté 14, 11 menys. És la primera vegada que la federació nacionalista s’imposa en unes eleccions generals. Per la seva banda, el Partit Popular incrementa 3 diputats respecte als resultats de fa tres anys. Amb 11, però, els populars queden a un representant dels seus millors resultats, els 12 diputats de l’any 2000. Pel que fa a Iniciativa se situa com la quarta força catalana i passa de l’únic diputat obtingut el 2008 a un total de 3. També ERC-RCat obté 3 diputats, els mateixos que té ara, però queda relegada a cinquena força. CiU, es va convertir amb la força política més votada a Tordera, amb 2498 vots que representa un 35%. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia valorava molt positivament els resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/balanç-joan-carles-garcia.mp3|titles=balanç joan carles garcia]

El PSC va ser la segona força política a Tordera, però amb una forta davallada respecte a fa quatre anys.

PSC va aconseguir ahir 1618 vots, un 23%, res a veure amb el 46% dels vots que van aconseguir a les eleccions del 2008. El regidor, Josep Romaguera valorava així els resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/balanç-josep-romaguera.mp3|titles=balanç josep romaguera]

El partit popular va ser l’altre guanyador de la nit electoral a Tordera amb 1483 vots, el que representa un 21%, millorant els resultats que fa 4 anys. El regidor, Xavier Martin ens valorava els resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/balanç-xavier-martin.mp3|titles=balanç xavier martin]

ERC, va patir ahir una davallada de vots respecte les eleccions generals del 2008. Els republicans, van aconseguir ahir a Tordera, 387 vots, el que representa un 5%. El regidor d’ERC a Tordera, Xavier Pla, valorava els resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/balanç-xavi-pla.mp3|titles=balanç xavi pla]

Iniciativa per Catalunya-els verds, també va experimentar un ascens amb 321 vots. Davant la situació de majoria absoluta del partit popular, els diferents partits polítics valoren el futur per Catalunya. Escoltem Joan Carles Garcia, Josep Romaguera, Xavier Pla i Xavier Martin respectivament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/balanç-majoria-absoluta.mp3|titles=balanç majoria absoluta]

En total a Tordera, van votar 7046 persones, de les 12010 que tenien dret a vot, el que representa un 58,87% de participació, 6 punts per sota que fa 4 anys.