IniciNoticiesEducacióEL 80% DELS ESTUDIANTS DE BATXILLERAT DE L’IES LLUÍS COMPANYS S’ADHEREIXEN A...

EL 80% DELS ESTUDIANTS DE BATXILLERAT DE L’IES LLUÍS COMPANYS S’ADHEREIXEN A LA VAGA DE LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA.

Els alumnes de batxillerat de l’institut Lluís Companys de Tordera s’han adherit a la vaga de la comunitat universitària catalana en protesta per les retallades en el finançament públic. El director de l’institut torderenc, Angel Pous explica que la mobilització dels estudiants torderencs s’emmarca dins una jornada que anomenen de “lluita als instituts”.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/institut-vaga-1.mp3|titles=institut vaga 1]

Un 80% dels alumnes de batxillerat de l’institut Lluís Companys participen d’aquesta vaga. A la jornada també s’han adherit alumnes de cicle formatiu d’administratiu i algun alumne de 4rt d’ ESO. Angel Pous ens parla dels motius que porten els estudiants de secundaria i universitat a la mobilització.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/institut-vaga-2.mp3|titles=institut vaga 2]

Aquest matí un centenar d’ alumnes universitaris, han tallat les principals vies de Barcelona provocant moltes dificultats viàries. A les sis de la tarda hi ha convocada una manifestació al centre de Barcelona per protestar per les retallades de la Generalitat i defensar la universitat pública. Una protesta a la qual s’han sumat una vintena d’universitats de diferents comunitats, així com els instituts.
Aquí a Catalunya, la vaga, que es fa coincidint amb el Dia Mundial de l’Estudiant, ha estat precedida per l’ocupació d’algunes facultats.