IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA AMB ELS VOTS FAVORABLES DE CiU I...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA AMB ELS VOTS FAVORABLES DE CiU I ERC UNIR-SE A L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA.

Tordera s’unirà a l’Associació de Municipis per la Independència. Amb els vots favorables de CiU i ERC, el ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar que el nostre municipi participi de les actuacions per constituir una associació d’ens locals per defensar l’assoliment dels drets nacionals que li corresponen a Catalunya i promoure l’exercici del dret a decidir. La moció la va presentar el grup municipal d’ERC en el darrer plenari municipal, celebrat la setmana passada. El regidor republicà, Xavier Pla, va destacar algunes de les mostres de suport cap a l’independentisme i va remarcar el creixement d’aquest sentiment entre la societat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/mocio-independencia-erc.mp3|titles=mocio independencia erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera, recorda que la independència no forma part del programa del seu partit i assenyala que avui els ajuntaments tenen altra feina a fer.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/mocio-independencia-psc.mp3|titles=mocio independencia psc]

El regidor del PP, Xavier Martín, responent a les paraules del regidor republicà, Xavier Pla, recorda que la consulta sobre la independència a Tordera no va obtenir massa participació i que durant el temps que ERC ha estat al govern de la Generalitat no ha fet cap pas destacat per la independència.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/mocio-independencia-pp.mp3|titles=mocio independencia pp]

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, remarca que bona part de les actuals retallades es produeixen perquè Catalunya no gaudeix de l’acord econòmic.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/mocio-independencia-ciu.mp3|titles=mocio independencia ciu]

Aquesta Associació de Municipis per la Independència l’ha impulsat l’Ajuntament de Vic, que proposa fer alguna cosa a partir de les consultes populars sobre la independència celebrades en molts municipis de Catalunya i moviments socials, com la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que s’han anat produint en aquests últims temps.

ÚLTIMES NOTÍCIES