IniciNoticiesPolíticaLES FORCES POLÍTIQUES DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA VALOREN EL CESSAMENT DEFINITIU DE...

LES FORCES POLÍTIQUES DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA VALOREN EL CESSAMENT DEFINITIU DE L’ACTIVITAT ARMADA D’ETA COM UN TRIOMF DE LA DEMOCRÀCIA I UNA OPORTUNITAT HISTÒRICA.

El dijous, 20 d’Octubre de 2011 ja és una data històrica. La banda terrorista ETA anunciava a les 7 en punt de la tarda, a través d’un comunicat a la pàgina web del diari basc “Gara”, el cessament definitiu de la seva activitat armada.

En l’últim plenari municipal, celebrat el passat dijous, 27 d’octubre, el conjunt de forces polítiques de l’Ajuntament de Tordera van voler unir-se a les moltes valoracions que s’han fet fins el dia d’avui al voltant de l’anunci de la fi de la violència d’ETA. Ho van fer amb la lectura d’una declaració institucional. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/manifest-eta.mp3|titles=manifest eta]

En el comunicat, ETA fa una crida als govern d’Espanya i França a establir un “diàleg directe” per “obrir un procés que tingui per objectiu la resolució de les conseqüències del conflicte i, així, la superació de la confrontació armada”, emparant-se en les conclusions de la Conferència Internacional de Pau celebrada la mateixa setmana a Sant Sebastià. ETA dedica un record especial als presos, però omet les víctimes de les seves accions terroristes i demana a la societat basca que s’impliqui en el procés “fins a construir un escenari de pau i llibertat”.

ÚLTIMES NOTÍCIES