IniciNoticiesRegidories130 UNITATS FAMILIARS DE TORDERA COBREN ACTUALMENT LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ, L’ANOMENAT...

130 UNITATS FAMILIARS DE TORDERA COBREN ACTUALMENT LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ, L’ANOMENAT PIRMI.

130 unitats familiars de Tordera cobren actualment la renda mínima d’inserció, l’anomenat PIRMI. Una ajuda que el Govern de la Generalitat ha reformulat.

El PIRMI el pot cobrar només una persona de la família, i la quantitat de diners rebuts ara no puja més de 641 euros, que és el salari mínim interprofessional. Abans hi havia ciutadans que cobraven més d’aquesta quantitat. El regidor d’ atenció i serveis a la persona, Jordi Camó, ha explicat que serveis socials ha fet un seguiment exhaustiu de tots els casos torderencs.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/pirmi-1.mp3|titles=pirmi 1]

Jordi Camó, ha recordat que el PIRMI l’han de cobrar només persones amb risc de quedar excloses de la societat, i compromeses a posar-hi també de la seva part per sortir d’aquesta situació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/pirmi-2.mp3|titles=pirmi 2]

La sol·licitud del PIRMI s’havia disparat a causa de la crisi, i el que va néixer com una ajuda a persones que necessitaven uns mínims diners per inserir-se a la societat estava absorbint els desajustos del sector laboral. La generalitat recordava que el sentit del PIRMI no era ser un substitut de l’atur, sinó que estava pensat com una ajuda més social.

ÚLTIMES NOTÍCIES