IniciNoticiesEducacióL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE L’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA.

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE L’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA.

El grups de CIU, PSC i ERC van presentar en el darrer plenari municipal un moció en defensa del model lingüístic a l’escola catalana. El text vol mostrar el rebuig i el desacord amb les sentències del suprem, que dubten del sistema d’immersió lingüística, i la interlocutòria del Tribunal superior de justícia de Catalunya, emesa fa unes setmanes per tal de fer complir les sentències del suprem.

El regidor d’ERC, Xavier Pla assegurava voler fer arribar a la ciutadania una sensació de responsabilitat envers els escolars.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/immersio-erc.mp3|titles=immersio erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera va mostrar el seu desacord de la sentencia i donar suport a totes les accions que la generalitat vulgui impulsar.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/immersio-psc.mp3|titles=immersio psc]

El regidor de Cultura, Josep Llorens va fer una defensa del model d’immersió lingüística per mantenir la cohesió social del país i l’integració del nouvinguts.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/immersio-ciu.mp3|titles=immersio ciu]

L’únic partit que no es va sumar a la moció va ser el Partit Popular. El regidor Xavier Martin va assegurar que no es pot qüestionar una sentencia judicial. Martin considera que cal fer una educació trilingüe per millorar el sistema educatiu.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/immersio-pp.mp3|titles=immersio pp]

La moció venia impulsada per la plataforma Somescola.cat que havia demanat a tots els ajuntaments el suport dels plenaris municipals en defensa del català com a llengua vehicular.

ÚLTIMES NOTÍCIES