IniciNoticiesMedi ambientCINC ANYS I NOU MESOS DE PRESÓ PER UNA EMPRESA DE TORDERA...

CINC ANYS I NOU MESOS DE PRESÓ PER UNA EMPRESA DE TORDERA PER CONTAMINAR UN ESPAI NATURAL PROTEGIT.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó P.M.F, administrador i director gerent de l’empresa Àrids Sant Daniel de Tordera, per haver abocat aigües residuals sense control al riu i, com a conseqüència, haver contaminat una zona que està declarada com a espai natural protegit i integrada al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya.

L’empresari va incomplir diverses vegades els requeriments de cessament dictats per l’Administració.

La sentència dictada per la Secció 10 de l’Audiència declara provat que l’empresa, l’objecte social de la qual és la fabricació de tot tipus de pedres i àrids, no va disposar des de la seva creació (juny de 1996), i fins que es van descobrir els abocaments, de la perceptiva autorització administrativa per abocaments d’aigües residuals. L’Administració ha imputat a l’empresa fins a un total de sis expedients, algun d’ells sancionadors, entre el 1998 i el 2008 per vessaments contaminants il·legals.

En aquestes condicions, la companyia ha abocat les aigües residuals –sense tractament previ corrector dels seus processos de rentat– de materials àrids al riu Tordera. Aquestes aigües es canalitzaven fora de l’empresa mitjançant un canal de desaigua a cel obert. Segons la sentencia, com a conseqüència d’aquests abocaments continuats ha resultat contaminada “greument” una important zona del llit fluvial, cosa que ha provocat “una degradació dels valors de patrimoni natural amb l’aportació artificial d’un excés de fangs i materials sedimentals”.

Els abocaments es van produir, almenys, des del 1998 fins al 2008.

ÚLTIMES NOTÍCIES