IniciNoticiesMedi ambientEL GOVERN I EL GRUP INDITEX SIGNEN UN PROTOCOL PER MILLORAR LA...

EL GOVERN I EL GRUP INDITEX SIGNEN UN PROTOCOL PER MILLORAR LA GESTIÓ DE RESIDUS TÈXTILS A CATALUNYA.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, la Cooperativa Roba Amiga i el grup Inditex, han signat el primer acord voluntari a l’estat espanyol de gestió de residus tèxtils. L’objectiu del protocol és incrementar significativament les 15.000 tones anuals de residus tèxtils que es recullen selectivament a Catalunya, menys d’un 10% del total. Per aconseguir-ho, el grup Inditex aportarà 450.000 euros en tres anys que gestionarà la Cooperativa Roba Amiga, que serà l’encarregada de recollir, tractar i reciclar la roba. El director de l’agència de residus de Catalunya, Josep Maria Tort, explica que l’objectiu és posar les bases d’un model de gestió del tèxtil a Catalunya.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/protocol-textil-1.mp3|titles=protocol textil 1]

Segons El conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder, el conveni serveix per posar les bases d’un model de gestió del tèxtil a Catalunya, i per crear ocupació entre gent amb risc d’exclusió.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/protocol-textil-2.mp3|titles=protocol textil 2]

El grup inditex està construint actualment a Tordera un nou centre logístic, en els terrenys de l’antiga Fibracolor. El futur complex industrial, ha de completar la presència a Tordera del gegant tèxtil comercialitzador de marques com Zara, Bershka o Massimo Dutti.

ÚLTIMES NOTÍCIES