IniciNoticiesSalutCENTENARS DE PERSONES TALLEN LES PRINCIPALS CARRETERES CATALANES CONTRA LES RETALLADES EN...

CENTENARS DE PERSONES TALLEN LES PRINCIPALS CARRETERES CATALANES CONTRA LES RETALLADES EN SANITAT. LA GI-682 A BLANES VA APLEGAR MÉS DE 150 PERSONES.

Diverses plataformes de Catalunya van realitzar aquest passat dissabte un massiu tall de carreteres a tot el país. L’objectiu: protestar contra les retallades que hi està havent a la sanitat. D’aquesta manera, agrupacions d’ “indignats”, treballadors sanitaris i moviments com el Ter-Brugent o assambleadebreda impulsen el que vol ser una mesura de pressió directa per denunciar el tancament de serveis als grans hospitals i als ambulatoris i obligar el Govern a negociar la millora de la situació. Un dels membres de la plataforma Breda2011 valora satisfactòriament la jornada de talls a les carreteres d’aquest dissabte. Escoltem-lo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/balanç-tall-carretera-1.mp3|titles=balanç tall carretera 1]

A les comarques de Girona és on les protestes van tenir més ressò. Amb el lema “Amb la sanitat no s’hi juga: no a les retallades”, més de 150 persones van sortir de Blanes per protestar contra les retallades a la Corporació de Salut del Maresme i La Selva que suposen, entre altres efectes, una reducció dels serveis de l’Hospital Comarcal de Blanes i el tancament de les urgències nocturnes als CAP de la comarca. La protesta es va allargar 1 hora i va consistir en fer tallades intermitents de 5 minuts a la rotonda Mar i Murtra, a la Gi-682, i lliurar informació als conductors. Ho explica, un dels membres de la plataforma Assembleadebreda, que assenyala que és possible que es repeteixin aquests talls en properes setmanes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/balanç-tall-carretera-2.mp3|titles=balanç tall carretera 2]

Els manifestants van repartir ampolles d’aigua entre els conductors i fruita fresca pels nens que viatjaven en els cotxes per demostrar la unió entre manifestants i conductors i evitar enfrontaments. Des de la plataforma Breda2011 asseguren que van quedar sorpresos de la reacció dels conductors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/balanç-tall-carretera-3.mp3|titles=balanç tall carretera 3]

Per més informació, podeu consultar el blog tallscontraretallades.wordpress.com, en el qual s’exposen els motius que han portat a fer aquesta mobilització.

ÚLTIMES NOTÍCIES