IniciNoticiesCulturaELS ALUMNES DE 4T D’ESO DE L’ESCOLA BRIANXA EXPOSEN A LA BIBLIOTECA...

ELS ALUMNES DE 4T D’ESO DE L’ESCOLA BRIANXA EXPOSEN A LA BIBLIOTECA UN PROJECTE ARTÍSTIC SOBRE LA FIGURA HUMANA.

Els alumnes de dibuix de 4t d’ESO de l’escola Brianxa de Tordera han realitzat, al llarg d’aquest curs 2010- 2011, un projecte artístic sobre el tema de la figura humana, representada segons uns models actuals d’identitat i uns llenguatges artístics vinculats al context contemporani: un tema central en les preocupacions i en els interessos del col·lectiu adolescent. Ahir la biblioteca va acollir l’inauguració de les obres, que s’exposaran fins al 17 de juny dins de l’horari habitual de l’equipament.

Les modalitats plàstiques emprades van des de la pintura, l’escultura i el dibuix, fins a la fotografia i la instal·lació. Hi ha obres que reflexionen sobre les dificultats d’acceptació del propi cos i els conseqüents desastres de les manipulacions quirúrgiques a què se sotmeten moltes persones. Ens dona més detalls sobre el treball, el professor responsable del projecte, Maximo Coba.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/maximo-coba-1.mp3|titles=maximo coba 1]

L’objectiu d’aquest treball ha estat reflexionar i fer reflexionar, a través del llenguatge de l’art, sobre els significats que la nostra cultura atribueix a la imatge del cos humà com a referent d’identitat social i així aconseguir una mirada crítica i una presa de consciència dels valors més constructius en el difícil procés de creixement i d’aprenentatge. Escoltem Maximo Coba.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/06/maximo-coba-2.mp3|titles=maximo coba 2]

Els alumnes que han participat en aquesta projecte artístic son Arnald Basart, Sara de la Calle, Noemí de la Pena, Uriel del Amor, Anna González, Anna Grimal, Desireé Marsal, Arnau Massana, Anna Mosina, Marc Nicolau, Luís Gustavo Rojas, Oriana Salazar i Jennifer Soto. L’exposició es pot visitar a la biblioteca de Tordera fins al 17 de juny.