IniciNoticiesPolíticaCONVERGÈNCIA I UNIÓ REVALIDA LA MAJORIA ABSOLUTA AMB 9 REGIDORS. EL PSC...

CONVERGÈNCIA I UNIÓ REVALIDA LA MAJORIA ABSOLUTA AMB 9 REGIDORS. EL PSC PERD UN REGIDOR I ES QUEDA AMB 4 REPRESENTANTS. ERC INCREMENTA PRESÈNCIA A L’AJUNTAMENT I EL PARTIT POPULAR ENTRA AMB FORÇA AL CONSISTORI AMB DOS REPRESENTANTS. AHIR MÉS DE LA MEITAT DE LES PERSONES AMB DRET A VOTAR NO VAN ACUDIR A LES URNES.

Joan Carles Garcia serà l’alcalde de Tordera, per cinquena vegada consecutiva, després de revalidar la majoria absoluta aconseguida fa 4 anys. CiU va aconseguir el 43% dels vots emesos, el que representa la majoria absoluta amb 9 regidors. Convergència i Unió va aconseguir bons resultats a la mesa C de l’Ignasi Iglesias, amb 167 vots i a la mesa B del districte primer secció tercera de l’IES Lluís Companys amb 180 vots. Amb 2429 vots i 9 regidors, el cap de llista de la federació i alcalde de nou de Tordera, Joan Carles Garcia, es va mostrar ahir molt satisfet amb el fet de renovar la majoria absoluta.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/balanç-eleccions-ciu.mp3|titles=balanç eleccions ciu]

El PSC va ser ahir la segona força més votada amb 1341 vots el que representa un 24% dels vots emesos. El PSC de Josep Romaguera van perdre ahir un regidor i baixen a 4 representants a l’ajuntament. El partit socialista va aconseguir percentatges alts de votants al pavelló poliesportiu al districte primer secció segona amb un 40% i la mesa C de la Roureda amb el 33% dels vots. El candidat Josep Romaguera reconeixia ahir els mals resultats del partit socialista.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/balanç-eleccions-psc.mp3|titles=balanç eleccions psc]

Si les dues forces majoritàries a l’ajuntament van perdre ahir percentatge de votants respecte a fa 4 anys, ERC i PP van pujar significativament el suport electoral. Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir ahir 749 vots el que representa un 13%, quatre punts superior als resultats de fa 4 anys.

Amb aquest resultats, ERC guanya un regidor a l’ajuntament. El Candidat Xavier Pla agraïa la confiança dels torderencs amb seu projecte.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/balanç-eleccions-erc.mp3|titles=balanç eleccions erc]

Després de quedar l’any 2007 a les portes d’entrar a l’ajuntament. El partit Popular va entrar amb força a l’ajuntament amb dos regidors. Els populars van obtenir 677 vots el que representa un 12%, set punts més que fa 4 anys. El representant del Partit Popular, Xavier Martin feia un balanç molt positiu dels resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/05/balanç-eleccions-pp.mp3|titles=balanç eleccions pp]

En total es van emetre ahir a Tordera 5664 vots, el que representa el 47,55% de la participació total a les eleccions municipals, 7 punts per sota de la participació de fa 4 anys. Ràdio Tordera emet avui una tertúlia amb els candidats de les diferents forces polítiques per fer balanç del resultat de les eleccions.

ÚLTIMES NOTÍCIES