IniciNoticiesCulturaROGER SIMEON I MARIA TERESA REYNER S’EMPORTEN ELS PREMIS LITERARIS SANY JORDI...

ROGER SIMEON I MARIA TERESA REYNER S’EMPORTEN ELS PREMIS LITERARIS SANY JORDI 2011 EN PROSA I POESIA. ISABEL COLLDEFORNS I PATRÍCIA GRAS GUANYEN LA BECA DE 3000 EUROS PER EL TREBALL DE RECERCA LOCAL “SOBRE EL CAMPAMENT D’INSTRUCCIÓ MILITAR A LA ZONA DE JALPÍ A MITJANS DEL SEGLE XX”

El Teatre Clavé va ser l’escenari ahir de l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults i de la beca de recerca local Salvador Vendrell.

El primer premi de la modalitat de prosa per al grup F (adults) va quedar desert. El segon premi d’aquesta modalitat va ser per a Roger Simeon pel treball “De Camí”.

Maria Teresa Reyner, va ser la guanyadora de la modalitat de poesia de la categoria adults amb el treball “Sota els estels”, mentre que Joaquim Haro va aconseguir el segon premi per “Esberles del meu mirall”. Maria Teresa Reyner ens feia un petit esbós sobre el seu poema.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/premis-sant-jordi-maria-teresa-reyner.mp3|titles=premis sant jordi maria teresa reyner]

Ahir es va fer entrega de la primera beca per realitzar el treball de recerca local Salvador Vendrell 2011. Les guanyadores de la beca de 3000 euros va ser Isabel Colldeforns i Patrícia Gras. Pel seu treball “Proposta d’estudi sobre el campament d’instrucció militar situat a la zona de Jalpí a mitjans del segle XX”. En dona detalls sobre aquest projecte, Patrícia Gras.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/premis-sant-jordi-patricia-gras.mp3|titles=premis sant jordi patricia gras]

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball “Pavel” de Pol Torrent , mentre que el segon premi va ser per Marcel Fernández i el treball “Les nits d’estiu són per viure-les”. Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys van ser Alba Nonell pel treball “El meu heroi” i Adrià Peñas per la poesia “La lluna, el sol i la gitana”. El grup E de 19 a 25 anys  en la modalitat de prosa van quedar desert els dos premis. En poesia, es va declarar també desert per manca de participació.

Finalment, ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc Deborah Sobrino pel treball “Esperança” i en segon lloc Mar Contreras pel seu treball: Avions de paper.

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Marçal Nonell per “Món d’oblit” i en segon lloc la poesia Bernat Fernández, “En ma vida”. En la modalitat d’investigació adreçat a nois i noies de 15 a 18 anys el primer premi va ser per a Joan Bou Pla pel seu treball “Tordera, evolució territorial segles X-XXI”. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia destacava l’importància d’aquest premis en la difusió i la trobada cultural al municipi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/04/premis-st-jordi-alcalde.mp3|titles=premis st jordi alcalde]

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició.