IniciNoticiesPolíticaEL MINISTRE DE FOMENT JOSÉ BLANCO DIU QUE NO HI HA DINERS...

EL MINISTRE DE FOMENT JOSÉ BLANCO DIU QUE NO HI HA DINERS PER LICITAR LES OBRES DE DESDOBLAMENT DE LA N-II ENTRE TORDERA I CALDES.

El ministre de Foment, José Blanco, va assegurar ahir des del Senat que el govern espanyol no licitarà per ara cap dels trams de desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques de Girona perquè no té pressupost per fer-ho. Blanco ha recordat que l’executiu de Zapatero ha de complir els objectius de dèficit i ja ha decidit prioritzar les actuacions en matèria de ferrocarril.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/sense-licitacio-N-II-1.mp3|titles=sense licitacio N-II 1]

Blanco ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la senadora de CiU Coralí Cunyat, que ha recordat que en els últims set anys de mandat de José Luis Rodríguez Zapatero no s’ha inaugurat cap quilòmetre nou de desdoblament i li ha demanat que “no faci pagar més el peatge de l’oblit”.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/sense-licitacio-N-II-2.mp3|titles=sense licitacio N-II 2]

Durant les últimes setmanes la diputació de Girona, el consell comarcal de la Selva i els alcaldes de la zona havien fet accions de pressió per desencallar aquestes obres. En un manifest consensuat, els alcaldes asseguren que la via té un alt índex de sinistralitat i van demanat la gratuïtat del peatge de l’AP-7 entre Sarrià de Ter i Maçanet. El congrés del diputats també havia instat a Foment a licitar immediatament les obres de l’N-II entre caldes i Tordera.