IniciNoticiesRegidoriesL’AJUNTAMENT DE TORDERA FA UN BALANÇ POSITIU DEL PRIMER TRIMESTRE DE FUNCIONAMENT...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA FA UN BALANÇ POSITIU DEL PRIMER TRIMESTRE DE FUNCIONAMENT DE L’EQUIP D’AGENTS CÍVICS LOCALS

La Regidoria de Participació Ciutadana fa una valoració positiva del primer trimestre de funcionament de l’equip d’agents cívics locals. Des del mes de desembre, els agents s’encarreguen de conscienciar els ciutadans sobre la importància de promoure actituds cíviques i de respecte amb l’espai públic. A més, també donen a conèixer les ordenances municipals, especialment l’ordenança de civisme i convivència, que lluny de ser una mesura sancionadora, es presenta com una eina de conservació del bon veïnatge i de la conservació de l’espai públic. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol apel·lar a la responsabilitat compartida entre l’administració i la ciutadania per fer front a les actituds incíviques. Ho explica el regidor de participació ciutadana, Josep Llorens.

Durant aquests primers tres mesos, els agents han realitzat prop de 400 actuacions relacionades amb incidències a la via pública i d’atenció i assessorament als ciutadans. Entre la relació d’incidències detectades en destaquen la localització de deficiències al mobiliari urbà, l’ús incorrecte dels contenidors soterrats en alguns sectors de població i l’avís reiterat als propietaris de gossos sobre l’obligatorietat de recollir els excrements de la via pública. Escoltem el regidor Josep Llorens.

Una vegada analitzades les incidències del primer trimestre, s’ha impulsat des de l’Ajuntament un pla d’actuació per resoldre-les i/o evitar-les en la mesura que sigui possible. En aquest sentit, la setmana passada ja es va donar compliment a l’ordenança de civisme fent que els autors dels grafitis apareguts a les façanes i al mobiliari urbà netegessin els desperfectes ocasionats.

Recordem que el col·lectiu d’agents cívics de Tordera forma part d’un Pla ocupacional temporal subvencionat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

ÚLTIMES NOTÍCIES