IniciNoticiesPolíticaCONVERGÈNCIA I UNIÓ REVALIDA LA MAJORIA ABSOLUTA ACONSEGUIDA FA QUATRE ANYS AMB...

CONVERGÈNCIA I UNIÓ REVALIDA LA MAJORIA ABSOLUTA ACONSEGUIDA FA QUATRE ANYS AMB 9 REGIDORS. EL PSC PATEIX UNA ALTRA DEVALLADA IMPORTANT I ES QUEDA AMB 5 REGIDORS. EL GRUP D’INDEPENDENTS DEL MOVIMENT ALTERNATIU PER TORDERA ENTREN A L’AJUNTAMENT AMB 2 REGIDORS I ERC, DESPRÈS DE MOLTS ANYS, TORNA AL CONSISTORI DE TORDERA AMB UN REGIDOR. EL PARTIT POPULAR ES QUEDA A LES PORTES DE L’AJUNTAMENT PERÒ ACONSEGUEIX 212 VOTS.

Joan Carles Garcia es va confirmar ahir a la nit, per tercera vegada consecutiva alcalde de Tordera per el proper mandat, revalidant la majoria absoluta aconseguida fa 4 anys. CIU va aconseguir el 45% dels vots emesos, el que representa la majoria absoluta amb 9 regidors. Convergència i Unió, va arrasar a la mesa B de l’Ignasi Iglesias, amb 300 vots i a la mesa B de l’IES Lluís Companys amb 232. CiU també va ser recolzat a Sant Pere amb més de 200 vots a cada mesa. Amb 2516 vots i 9 regidors, el cap de llista de la coalició i alcalde de nou de Tordera, Joan Carles Garcia, va agrair la confiança dels torderencs, Segons Garcia, aquest fet és un carrega de responsabilitat per fer bé la feina els propers anys.

El PSC a patit enguany una nova devallada important amb 1541 vots el que representa un 28% dels vots emesos. El PSC de Conxita Rodríguez es queda amb 5 regidors a l’ajuntament. El partit socialista va aconseguir la majoria de vots al col·legi Alcalde Vendrell, on van aconseguir el 46 i 45 % del vots emesos en aquestes taules. En saber el resultat, la cap de llista del PSC, Conxita Rodríguez, va destacar que aquest es el resultat que ha volgut la gent de Tordera.

El tercer partit més votat va ser el Moviment Alternatiu per Tordera, una nova força política formada íntegrament per Joves. El MAT va aconseguir treure 670 vots, el que representa el 12,2% del total de vots emesos. El Moviment Alternatiu per Tordera va aconseguir bona part dels seus vots al col·legi Ignasi Iglesias amb un 16 i 18 % dels vots emesos en aquestes taules. El representant del MAT, Josep Alsina, va explicar que els hauria agradat ser decisius a l’ajuntament. Tot i això, Alsina va mostra la seva satisfacció pel resultat.

La quarta força més votada va ser ERC, que va aconseguir 1 regidor a l’ajuntament de Tordera, desprès de molts anys d’absència. ERC, va aconseguir 502 vots el que representa un 9, 1 %. ERC van aconseguir bona part dels seu vots al col·legi Santiago Rossinyol amb el 20 i 11 % dels vots emesos en aquestes taules.

El Partit Popular es va quedar a les portes de l’ajuntament amb el 3,9 % dels vots emesos. David Tordera va aconseguir 212 vots, 30 més que fa 4 anys. EL PP va aconseguir els millors resultats al districte segon de l’IES Lluís Companys amb un 8 i 7 % dels vots emesos. El representant del PP, David Tordera, va enviar anit un missatge d’ànim a tots el votants del PP a Tordera.

En total es van emetre ahir a Tordera 5522 vots, el que representa el 67% de la participació total a les eleccions municipals, 7 punts per sobre de la participació de fa 4 anys. Ràdio Tordera, organitza aquesta nit una tertúlia a les 9 del vespre per tal que el representants del diferents partits polítics realitzin un balanç del resultat de les eleccions.

ÚLTIMES NOTÍCIES