La seva activitat ha crescut notablement: de 216 insercions de catèters el primer any, s’ha passat a més de 900 el 2024.
Els Equips de Teràpia Intravenosa (ETI), implantats el 2021 als hospitals de Blanes i Calella, han assolit en quatre anys un alt grau de consolidació i reconeixement dins de la Corporació. La seva activitat ha crescut notablement: de 216 insercions de catèters el primer any, s’ha passat a més de 900 el 2024.
Aquest increment reflecteix tant l’èxit del model com la seva bona acceptació pels equips assistencials i els pacients, que valoren la millora en la qualitat i seguretat dels procediments vasculars. Els ETI s’han convertit en un referent d’eficiència clínica i protecció del capital venós, especialment en tractaments de mitjà i llarg termini. Escoltem Imma Forcada, infermera de l’Hospital de Calella i Silvia Palomar infermera de l’Hospital de Blanes.
“aquest sistema ens aporta molts avantatges”
Format per infermeres especialitzades, els equips utilitzen ecografia per a la inserció de catèters (com PICC o MIDLINE), reduint complicacions i minimitzant les puncions. A més, actuen com a suport per als professionals en casos complexos, fomentant el treball multidisciplinari.
Degut a la demanda creixent, l’Hospital de Calella ha ampliat l’horari dels ETI de 2 a 4 dies setmanals, garantint una resposta més àgil. La seva trajectòria demostra el valor dels rols avançats d’infermeria per millorar l’atenció, amb impacte positiu tant en pacients com en professionals.