Serà una edició molt especial, sense precedents i on per primera vegada participarà un equip italià que forma part d’un projecte de referència a Itàlia. Se celebrarà dissabte a Sant Cebrià de Vallalta.
Aquest dissabte 17 de maig, Sant Cebrià de Vallalta tornarà a ser el punt de trobada de l’esport inclusiu infantil i juvenil amb la celebració de la II Jornada de Visibilitat i Conscienciació. Es tracta d’un esdeveniment que començarà a les 9:00h del matí i finalitzarà al voltant de les 15:00h i que té com a objectiu reivindicar el dret a l’esport de tots els infants i joves.
La jornada l’organitza l’Associació Invencibles i participarà l’equip del CFTordera juntament amb els Invencibles de Sant Cebrià, Blanes i Santa Cristina d’Aro, la Fundació Barça Genuine, el FC Girona Genuine, In Super Abili d’Itàlia, Fundación Levante, Club de Futbol Base Marc Bartra i Guardians del Futbol, de l’Empordà. Per aquest motiu, tal com explica en Dani Comino, coordinador esportiu i un dels impulsors del projecte, la segona edició serà especial, tindrà un caire internacional i sense precedents en l’àmbit de l’esport inclusiu infantil.
“aquest cop travessem fronteres i vindrà una entitat de referència a Itàlia, és una jornada inèdita”
La jornada ha crescut notablement respecte la primera edició, i enguany, comptarà amb 150 participants, una xifra que posa de manifest la necessitat d’espais inclusius dins del món esportiu infantil. Comino explica la idea d’incorporar la categoria juvenil per majors de 16 anys.
“els límits se’ls marquen ells i poden acabar jugant en equips dels seus somnis, com Barça o Girona”
L’associació Invencibles també aprofita la jornada per fer una crida a la ciutadania per sumar-se com a voluntaris i voluntàries. Si algú vol posar el seu granet de sorra en una activitat plena de valors, inclusió i emocions, tota ajuda és benvinguda per fer realitat una jornada que connecta infants, famílies i comunitat al voltant de l’esport per a tothom.
El projecte Invencibles es va iniciar l’octubre del 2021 i cada any no para de créixer. Actualment, en total formen part del projecte 100 jugadors i jugadores de diferents equips. L’esport, més enllà d’aportar beneficis a nivell físic, s’utilitza com a eina d’inclusió comunitària i per a treballar altres aspectes com les habilitats socials, la comunicació assertiva, les relacions interpersonals, la motivació i la superació.
