La nova direcció ha implementat una estructura ampliada, que inclou referents de qualitat, comunitat, farmàcia, recerca i docència.
La nova directora del CAP Tordera, Núria Roure ha posat el focus en un dels grans reptes que enfronta el centre d’atenció primària: l’envelliment progressiu de la població. En una entrevista a Ràdio Tordera, va destacar que, tot i mantenir una línia de continuïtat respecte a la gestió anterior, és imprescindible adaptar-se a les noves necessitats que implica aquest canvi demogràfic.
L’envelliment de la població representa un repte important per al sistema sanitari, ja que implica una major demanda de recursos i serveis especialitzats. Roure va assenyalar que, per fer front a aquesta situació, és necessari canviar les maneres de treballar i centrar-se en les necessitats de les persones i del seu entorn.
”Ens hem de reinventar per oferir una atenció adequada a una població que envellir ràpidament”
Actualment, el CAP Tordera compta amb 65 professionals, incloent metges, infermeres, administratius i auxiliars d’infermeria, a més de nous rols com nutricionistes, referents de benestar emocional, higienistes i fisioterapeutes. No obstant això, la directora va reconèixer que el creixement de la població no s’ha vist reflectit en un augment proporcional del nombre de professionals. Escoltem Núria Roure.
Per abordar aquest repte, la nova directora ha implementat una estructura de direcció ampliada, que inclou referents de qualitat, comunitat, farmàcia, recerca i docència. Aquesta organització té com a objectiu fomentar una presa de decisions més col·laborativa i menys jeràrquica, assegurant que les necessitats dels pacients i dels professionals es tinguin en compte.