IniciNoticiesSocietatLes vigílies de Sant Bartomeu arriben amb el Pregó, el Pubillatge i...

Les vigílies de Sant Bartomeu arriben amb el Pregó, el Pubillatge i la música com a al·licients

També es duran a terme actes com els castells de sorra, la Cercavila o el Correfoc

Avui arriba el dia previ a Sant Bartomeu i Tordera es prepara per una jornada d’activitats que començaran al matí i acabaran a la matinada. A les 11:00h, al parc de la Sardana es farà el concurs de castells de sorra. Es requereix inscripció prèvia una hora abans de l’inici, i les categories i els horaris per començar seran els següents:

  • Grups fins a 4 persones de qualsevol edat (grup D) a les 11:00h
  • De 10 a 14 anys (grup C) a les 11:10h
  • De 7 a 9 anys (grup B) a les 11:20h
  • De 4 a 6 anys (grup A) a les 11:30h
  • De 0 a 3 anys (grup barrufets) a qualsevol hora. Els participants d’aquesta categoria no opten a premi i poden fer el castell acompanyats

Es recorda que cada participant serà inscrit a la categoria que li correspon per any de naixement, encara que no hagi fet els anys en el moment de l’esdeveniment.

A la tarda hi ha un canvi d’horari. La Cercavila, a càrrec del pubillatge torderenc i la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, serà finalment a les 17:45h. Se sortirà des de l’Institut Lluís Companys i es recorrerà el carrer Amadeu Vives, el Camí Ral, carrer Sant Ramon, carrer Ciutadans fins a l’arribada a la plaça de l’Església.

A les 19:00h, a la plaça de l’Església es manté l’elecció del pubillatge torderenc, i dues hores més tard, a les 21:00h, el Pregó de festes, que es podrà seguir en directe per la 107.1FM i el YouTube de Ràdio Tordera. Enguany, la dramaturga i directora de teatre Clàudia Puig ha estat escollida com la pregonera de la Festa Major 2024. La torderenca, que ha escrit i dirigit obres de teatre en sales de Barcelona i Madrid, pujarà al balcó de l’Ajuntament per inaugurar les festes d’aquest any. Puig reconeixia a Ràdio Tordera que ja s’havia imaginat fent el pregó i destacava que es mostra emocionada pel reconeixement.

Clàudia pregó

“En algun moment m’havia plantejat ser pregonera”

A les 22:00h, serà el torn del Correfoc a càrrec de la Colla de Diables. Es començarà darrere de la plaça de l’Església i s’anirà fins al carrer Ciutadans, carrer de les Creus, plaça Padró, carrer Santa Llúcia, carrer Folch i Torres, camí Ral fins a cal Ros, carrer Sant Ramon fins a Ciutadans i de nou a la plaça de l’Església.

A les 23:30h, a la plaça de l’Ajuntament hi haurà el concert d’Arritmics i, des de les 23:00h fins a les 5:00h, s’inauguraran les barraques amb Les que Faltaband, Figa Flawas i DJ Sendo. El regidor de Festes, Aniol Canals, ja anunciava que seria un dels plats forts d’aquesta edició.

Canals barraques

“Creiem que serà un dia d’èxit. Tothom té ganes de veure Figa Flawas, ho estan petant”

El consistori també recorda que els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats i autoritzats per una persona adulta responsable. A més, durant les nits de barraques hi haurà un servei d’atenció i prevenció d’usos de drogues anomenat Espai Rula i el Punt Lila, un espai d’assessorament sobre violències masclistes i LGTBIfòbiques.

ÚLTIMES NOTÍCIES