IniciNoticiesEducacióEducació activa la compartició de dades d'abandonament escolar amb els ajuntaments

Educació activa la compartició de dades d’abandonament escolar amb els ajuntaments

L’abandonament escolar prematur inclou la població que no ha completat l’educació secundària obligatòria o que, després de finalitzar-la, no ha acabat la formació postobligatòria i no segueix cap educació o formació

El Departament d’Educació ha activat el canal per compartir dades amb els municipis i intercanviar informació d’abandonament dels alumnes.

Aquesta mesura ha de permetre als ajuntaments fer seguiment i orientació en cas de detecció de risc d’abandonament i era una llarga reivindicació del món local. L’objectiu és lluitar contra l’abandonament escolar prematur a Catalunya.

L’abandonament escolar prematur inclou la població que no ha completat l’educació secundària obligatòria o que, després de finalitzar-la, no ha acabat la formació postobligatòria i no segueix cap educació o formació. Paral·lelament, per al curs 2024-25 la conselleria posa en marxa una dotació de 52 educadors socials, ubicats als serveis educatius, per fer acompanyament cas per cas dels joves que deixin els estudis, segons explica el Departament d’Educació en un comunicat enviat aquest dilluns.

ÚLTIMES NOTÍCIES