IniciNoticiesPolíticaERC Tordera presenta una moció per la protecció de la Masia Can...

ERC Tordera presenta una moció per la protecció de la Masia Can Comaleres que és rebutjada pel govern municipal

El govern ha considerat que tècnicament l’edifici de Can Comaleres no presentava valors històrics o arquitectònics que fessin susceptible la seva protecció.

Esquerra Republicana va presentar ahir una moció en el ple per a la protecció de la Masia Can Comaleres.

Des d’Esquerra Republicana, Gent de Tordera i Jovent Republicà posen de manifest el seu rebuig a l’enderroc de l’edifici de Can Comaleres. Els republicans entenen que és un deure de l’administració vetllar per la conservació del patrimoni cultural i històric, sigui de propietat pública o privada. Asseguren que bona part del patrimoni cultural de Catalunya està en mans privades i això no afecta en res al seu valor patrimonial. La responsabilitat de no haver catalogat el patrimoni local recau en l’Ajuntament. Així ho destacava el regidor d’Alex Gispert.

Can Comaleres ERC

“La masia de Can Comaleres no és només un edifici, sinó un símbol de la història, la cultura i l’educació de Tordera”

ERC Tordera demana la suspensió immediata per part de l’Ajuntament de qualsevol llicència d’enderrocament ja atorgada i cessar tots els tràmits relacionats amb la demolició de Can Comaleres fins que es completi un estudi exhaustiu sobre el seu estat. També es demana declarar l’edifici de Can Comaleres com a Bé cultural i d’interès local (Bcil), reconeixent així la seva importància històrica, cultural i social per al municipi.

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias va recordar que la parcel·la és d’una propietat privada, i que malgrat l’Ajuntament té més d’un centenar de conjunts i edificis monumentals i protegits, s’ha considerat que tècnicament l’edifici de Can Comaleres no presentava valors històrics o arquitectònics que fessin susceptible la seva protecció.

Can Comaleres alcaldessa

Els regidors d’En Comú Podem, Salvador Giralt i de VOX, Eric Pérez van mostrar-se favorables a la moció. Per contra, Xavier Pla de Més Tordera i Toñi Garcia es votaven en contra. Escoltem els seus raonaments.

Can Comarleres partits

La moció també demanava a  l’Ajuntament que s’encarregués un estudi històric i d’arqueologia parietal per saber si és favorable a la conservació de l’edifici. La Moció va ser rebutjada per 7 vots favorables (ERC, En Comú Podem, Vox) i 10 vots en contra (Junts, PSC i Més Tordera).

ÚLTIMES NOTÍCIES