IniciNoticiesMedi ambientTORDERA AGAFA EL COMPROMÍS DE REDUIR ABANS DE L’ANY 2020, UN MÍNIM...

TORDERA AGAFA EL COMPROMÍS DE REDUIR ABANS DE L’ANY 2020, UN MÍNIM DEL 20% ELS GASOS D’EFECTE HIVERNACLE.

Tordera ja és un dels 1.900 municipis d’Europa que ha signat el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa d’àmbit europeu que aquí s’impulsa des de la Diputació de Barcelona. Formar part del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses comporta el compromís de reduir abans de l’any 2020, un mínim del 20% dels gasos d’efecte hivernacle en relació a les emissions del municipi de l’any 2005 i fer que almenys el 20% de l’energia utilitzada a Tordera provingui de fonts renovables.

Per tal d’assolir aquest objectiu, des de l’Ajuntament i amb el suport de Diputació de Barcelona, s’està redactant el PAES: Pla d’Acció d’Energia Sostenible.

El regidor de medi ambient, Carles Aulet assegura que aquest Pla fa una avaluació d’emissions del municipi per als anys 2005 i 2007, una diagnosi i inclou diverses accions per tal d’assolir els objectius del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses.

Les accions del PAES se centraran principalment en l’àmbit energètic dels equipaments municipals,  l’enllumenat públic, la mobilitat, la gestió de residus i de l’aigua. Carles Aulet explica algunes mesures que s’han pres per reduir el consum d’energia.

Amb tot, per assolir els objectius establerts al Pacte d’Alcaldes i reduir el consum energètic de Tordera és necessària l’ampliació d’aquest Pla també a l’àmbit domèstic.

A través de la participació i la conscienciació ciutadana es pot millorar l’eficiència energètica fent un bon ús i instal·lació dels electrodomèstics, revisant els tancaments de la llar per evitar pèrdues d’energia, utilitzant més el transport públic, reduint els residus que generem i estalviant aigua. 

Per tal de saber els hàbits energètics dels habitants de Tordera la Regidoria de Medi Ambient, a través de la pàgina web www.tordera.cat s’ha penjat una enquesta on els ciutadans poden omplir per donar dades sobre el consum energètic. Carles Aulet anima tothom a participar en una enquesta.

L’enquesta es pot omplir, fins al 30 de novembre, properament també es repertirà una enquesta en paper que arribaria a totes les cases.

ÚLTIMES NOTÍCIES