IniciNoticiesEntitatsES PRESENTA AMB ÈXIT EL PRIMER DOCUMENTAL INCLÒS AL TREBALL DE RECUPERACIÓ...

ES PRESENTA AMB ÈXIT EL PRIMER DOCUMENTAL INCLÒS AL TREBALL DE RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA A TORDERA.

La Regidoria de Cultura i el Cercle d’Història de Tordera van presentar divendres a la tarda, al Teatre Clavé, el primer documental inclòs al treball per a la recuperació de la memòria històrica local “Una mirada al passat”. Aquest treball consta de tres documentals que tracten diferents fases de la història de Tordera explicada per les veus dels seus protagonistes. El primer reportatge presentat ahir tracta les festes, tradicions i societat. El segon tractarà l’evolució de Tordera i el tercer serà específic sobre la Guerra Civil. L’última fase del projecte per a la recuperació de la memòria històrica serà la publicació d’un llibre sobre la Guerra Civil i el primer període del franquisme a Tordera. La presidenta del Cercle d’Història, Mercè Torrelles, explica quina ha estat l’aportació de l’entitat en els documentals i en quina fase es troba ara el llibre.

L’elaboració dels documentals sobre la memòria històrica s’ha fet a través d’una Comissió Assessora, que ha seleccionat els personatges seguint criteris específics que asseguren la varietat i la pluralitat en les intervencions i alhora permeten la síntesi que requereix el format del treball. Escoltem el que explicava ahir, després de la presentació del primer documental, un dels integrants d’aquesta comissió.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Tordera, Josep Llorens, es mostrava molt satisfet després de la projecció del documental i explicava que és una altra manera de donar a conèixer el poble.

L’alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, assegura que aquest treball és una aposta ferma de l’Ajuntament per la recuperació de la memòria històrica i que és important que tingui una continuïtat al llarg dels anys, perquè es recordi la història de les diferents generacions.

El primer documental de la col·lecció es pot adquirir a les llibreries de Tordera des d’avui, a un preu de 3 euros, i també a través del servei de préstec de la biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES