IniciNoticiesPolíticaEl Consell Comarcal aprova un conveni amb l’ACA per iniciar la redacció...

El Consell Comarcal aprova un conveni amb l’ACA per iniciar la redacció del projecte per recarregar l’aqüífer de la Tordera

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias alerta que ara que ja no estem en emergència tot el procediment s ha alentit.

Els tècnics del Consell Comarcal del Maresme seran els encarregats de redactar el projecte executiu per definir com s’ha de recarregar l’aqüífer de la Tordera amb l’aigua tractada a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de l’Alt Maresme i evitar-ne així la salinització. Mesos després que l’ens supramunicipal exigís una resposta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) perquè donés llum verd al sistema pendent des del 2012, l’agència ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració que preveu una inversió de 91.500 euros aquest any i de 10.020 euros el 2025. L’estudi, amb la col·laboració d’especialistes de diferents àmbits, ha d’establir, entre altres premisses, tant la millor ubicació per abocar l’aigua regenerada al riu com el recorregut que hauran de seguir les canalitzacions des de l’EDAR fins a la Tordera.

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias alerta que ara que ja no estem en emergència tot el procediment s’alenteix. Afegeix, que la situació actual, amb un govern en funcions, tampoc afavoreix l’escenari.

Elisabet sequera

“les eleccions han aturat el projecte”

El Consell Comarcal del Maresme està obligat, doncs, a gestionar el mentrestant posant a treballar els seus tècnics per tenir a punt al més aviat possible la documentació que ha de ser el pas previ a l’inici d’una actuació bàsica per al territori. Les obres, però, encara trigaran. Dimarts en el ple del Consell Comarcal es va portar a aprovació el conveni amb l’ ACA.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES