IniciNoticiesSocietatCAU UNA XARXA INTERNACIONAL DE PROXENETES A CATALUNYA. LA CARRETERA N-II A...

CAU UNA XARXA INTERNACIONAL DE PROXENETES A CATALUNYA. LA CARRETERA N-II A TORDERA ERA UN DELS SEUS PUNTS D’ACTUACIÓ.

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una xarxa internacional de proxenetes d’origen albanès dedicada al tràfic de dones amb finalitat d’explotació sexual. Hi ha 20 detinguts, 19 dels quals ja haurien ingressat a presó, pels delictes de lucre i coacció a la prostitució, immigració clandestina, associació il·lícita, agressions sexuals, tinença d’armes i tràfic il·lícit de vehicles. L’organització criminal ara desarticulada era la més extensa que s’ha detectat fins al moment a Catalunya, ja que controlava bona part de la prostitució que s’exerceix a peu de carretera. El territori controlat per l’organització s’estenia per les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, la Selva i Tarragona, on tot just iniciaven ara la seva expansió.

Entre les carreteres controlades pel grup ara desarticulat destaca la Nacional II a Tordera on diverses noies eren obligades ha exercir la prostitució. La xarxa de proxenetes també actuava a la C35 a Granollers; BV5159 a La Roca del Vallès o la C63 a Lloret de Mar. El Cap de l’Àrea Central de Crim Organitzat dels mossos d’esquadra Jordi Ollé, explica que les feien treballar de sol a sol.

En el curs de la investigació s’ha pogut acreditar que almenys fins a 50 dones -de nacionalitat romanesa, albanesa, ucraïnesa i russa- que ja han estat plenament identificades, eren víctimes de l’organització.

Totes aquestes dones estaven sotmeses a dures condicions de vida. El grup comprava o venia les seves víctimes per quantitats properes als 15.000 euros. La situació d’abús i explotació a que es veien sotmeses les joves era extrema ja que se’ls exigia l’obtenció del màxim benefici en l’exercici de la prostitució per pagar als seus proxenetes i també als controladors de la carretera. Cinc dels vint arrestats havien estat detinguts el 2006 per un assassinat relacionat amb el negoci.