IniciNoticiesPolíticaS’aprova un reglament municipal d’ús de la llengua catalana

S’aprova un reglament municipal d’ús de la llengua catalana

Entre diverses accions es proposa la creació de la regidoria de política lingüística per dinamitzar el reglament.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una actualitzada del reglament municipal d’ús de la llengua catalana. Aquest document surt d’una moció aprovada el passat setembre a proposta d’ERC, on si van sumar Junts x Tordera i En Comú Podem.

La moció incloïa propostes com garantir que el català esdevingui llengua comuna, de cohesió social i de ple dret o potenciar l’ús del català en l’àmbit digital.

El nou reglament proposa promoure una comissió sobre l’ús del català en el marc del Pla educatiu d’entorn o realitzar campanyes juntament amb les associacions per impulsar la llengua i oferir ajuda des de l’ajuntament.

El regidor de Cultura, Pere Garcia assegura que una de les primeres accions del reglament serà la creació de la regidoria de política lingüística.

Reglament català Junts

“apostem per la creació d’una regidoria per dinamitzar el català”

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt celebra la coordinació que s’ha trobat en l’elaboració d’aquest reglament.

Reglament ECP

El regidor de VOX, Èric Pérez va justificar el seu vot contrari davant la percepció que el reglament vagi en contra de la llengua espanyola.

Reglament VOX

La regidora d’ERC, Gent de Tordera, Jovent Republicà, Marta Paset espera que hi hagi un seguiment de les accions proposades en el reglament. Els republicans insisteixen que no estan en contra de la llengua castellana i consideren que cal protegir i potenciar el català.

Reglament ERC

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla, en resposta a la intervenció de VOX, recordava que el català no és una llengua espanyola i que no s’ha de barrejar política i coneixement.

Reglament Més Tordera

La regidora del PSC, Toñi Garcia va destacar la importància del reglament per reforçar la llengua catalana. Garcia va aprofitar per respondre el regidor de VOX.

Reglament PSC

Dades de Plataforma per la Llengua, que afirma que el 95% dels habitants de Catalunya parla bé el castellà, en front del 75% que parla bé el català. El punt es va aprovar per 15 vots favorables (Junts, ERC, PSC, Més Tordera i En Comú Podem) i 2 vots en contra (VOX)

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES