IniciNoticiesMedi ambientA Tordera molts arbres perden fulla per poder sobreviure 

A Tordera molts arbres perden fulla per poder sobreviure 

És un dels afectes de la forta sequera

En els darrers anys s’estudia l’afectació del canvi climàtic als espais naturals. Ara s’ha fet una anàlisi sobre els boscos i s’ha observat que els sistemes naturals estan canviant, ja que el canvi climàtic els afecta.

Els efectes del canvi climàtic tenen un impacte molt important sobre les dinàmiques dels sistemes naturals. A mesura que el clima esdevé més calorós, les comunitats vegetals i animals han de pujar en latitud o en altitud per continuar vivint en les condicions que els són adients. A Tordera, els boscos també pateixen l’impacte del canvi climàtic amb molt arbres morts i que perden la fulla per sobreviure. Ho explica el regidor de medi ambient, Sergi Masó.

Canvi climàtic

“TENIM ARBRES QUE PERDEN MOLTA FULLA PER SOBREVIURE”

Boscos secs i arbres que perden les fulles. La sequera també passa factura als espais naturals. Els pins i les alzines del Maresme es disputen la poca aigua que queda al sòl i abans de morir, pateixen un procés de decaïment, és a dir, de pèrdua del fullatge. L’estalvi d’aigua és la primera de les accions que es poden fer per revertir la situació. En Joan Manel Riera, és coordinador de l’Escola Natura el Corredor.

Joan Manel Riera

Un altre de les conseqüències de la falta d’aigua i l’excés de calor és l’arribada abans d’hora de la processionària. Tot i que el Maresme no és una de les comarques més afectades de Catalunya per aquesta eruga, ja hi ha alguns exemplars que en pateixen els efectes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES