IniciNoticiesSocietatL’atur puja a Tordera en 32 persones el mes de gener

L’atur puja a Tordera en 32 persones el mes de gener

L’increment de l’atur al Maresme es focalitza en les persones més joves

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat les darreres dades d’atur a la comarca. En el cas de Tordera, l’atur ha pujat en 32 persones el passat Gener. Actualment, tenim 1097 torderencs i torderenques sense feina, el que representa el 12,91% de la població activa.

El Maresme ha registrat un nou increment de l’atur en 248 persones. El tancament del mes de novembre deixa al Maresme 21.259 persones com a demandants de feina i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 9,67%.

L’increment de la desocupació el mes de gener s’ha focalitzat entre les persones més joves, l’únic col·lectiu que també reflecteix un augment en la comparativa interanual. Concretament, hi ha 1.221 joves d’entre 16 i 24 anys inscrits a les oficines d’ocupació del Maresme, un 5,17% més que fa un any i un 8,92% més que al mes de desembre.

Al mes de gener acaben molts contractes específics fets  per la campanya de Nadal. Per això, les males dades, no han sorprès el secretari de Treball, Enric Vinaixa.

Enric Vinaixa

“la pujada d’atur és un fet habitual al gener”

Per sectors econòmics, l’agricultura i la construcció són les úniques que el mes de gener van tenir una evolució positiva i van reduir la desocupació. Contràriament, els serveis, la indústria i, amb major intensitat les persones registrades com a sense ocupació anterior (SOA), van sumar persones a l’atur.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES