IniciNoticiesMedi ambientL’Ajuntament demana a l’ACA suport econòmic per reparar les fuites d’aigua

L’Ajuntament demana a l’ACA suport econòmic per reparar les fuites d’aigua

Elisabet Megias recalca que els terminis dels ajuts no són immediats i això provoca que no es puguin fer reparacions de forma instantània

A Tordera es calcula que es perd un terç de l’aigua pel mal estat de les canonades i l’aigua no registrada (connexions il·legals o sistemes no comptabilitzats). Per resoldre aquesta situació l’Ajuntament ha engegat diverses mesures per lluitar contra el malbaratament d’aigua i la contenció de la sequera.

S’ha reduït 9.000 metres cúbics d’ús d’aigua amb mesures com el canvi de la canonada de fibrociment del polígon Can Verdalet i carrer Joan Miró o la substitució de part de la canonada impulsió d’Àgora Parc, entre d’altres. Com s’assegura des del consistori, aquesta mena de reparacions són molestes i cares. De fet, la del polígon ha costat 46.000€, que s’han extret del fons econòmic d’Aqualia destinat a aquesta classe d’obres. Amb relació a les accions de l’ajuntament, l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, assegura que s’estan prenent més mesures.

megias canonades

Malgrat tot, Megias es queixa que tot i l’esforç del consistori, els ajuts econòmics que provenen de l’ACA no són suficients.

megias reclamacio

“Els diners de les amenaces de les sancions es podrien destinar a petites actuacions”

La batllessa també recalca que els ajuts tarden a arribar i això provoca que no es puguin fer reparacions de forma instantània.

megias terminis

“Els ajuntaments hem d’assumir la responsabilitat que ens toca, però hauríem d’anar més de la mà amb l’ACA”

Des de l’Ajuntament emfatitzen que a Tordera s’estan fent en deures, ja que en un any s’han reduït 100 litres per habitant.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES