IniciNoticiesSalutUn equip de pediatria de la Corporació forma per primera vegada cossos...

Un equip de pediatria de la Corporació forma per primera vegada cossos de seguretat i bombers de Pineda, Tordera i Blanes en reanimació pediàtrica

L’objectiu de la iniciativa és proporcionar eines bàsiques a policies locals, Mossos d’Esquadra i bombers perquè estiguin preparats en el cas d’haver d’atendre una situació d’emergència

Un equip de pediatria de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva ha impartit, per primera vegada, una formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) pediàtrica, desfibril·lador extern automàtic (DEA) i desobstrucció de la via aèria a prop d’una seixantena de cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i policies locals) i bombers de diferents indrets, principalment, de l’Alt Maresme (Pineda i Tordera) i la Selva Marítima (Blanes), però també de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Se sap que la principal causa d’aturada cardiopulmonar en infants té origen respiratori. És per això que amb aquesta iniciativa es busca dotar aquests professionals de coneixements bàsics perquè estiguin preparats en el cas que hagin d’atendre un infant en una situació d’emergència a l’espera que arribin els professionals més especialitzats.

L’equip, que està format per pediatres, infermeres pediàtriques, infermeres i metges del servei d’Urgències i tècnics del SEM, preveu donar continuïtat a aquestes formacions a cossos de seguretat i bombers d’altres municipis de la zona d’influència de la Corporació a partir del gener.  Ho explica Una de les coordinadores del grup, la pediatra la Dra. Yaiza Hernández.

Pediatria emergències

“policies locals o bombers puguin tenir unes mínimes eines i actuar amb seguretat i confiança en un moment donat”.

La formació ha constat d’una primera part teòrica i una altra de pràctica, en la qual s’han organitzat diferents grups i cada professional de la Corporació ha ensenyat a fer les maniobres pertinents amb maniquins. Així mateix, els participants també han pogut practicar en petits escenaris preparats prèviament. Aquest projecte s’ha portat a terme aquest desembre durant dos dies i s’ha realitzat en dos escenaris diferents, d’una banda, a la Fàbrica Llobet i Guri de Calella i de l’altra al Parc de Bombers de Pineda.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES