IniciNoticiesSocietatUn de cada sis habitatges a Tordera està buit

Un de cada sis habitatges a Tordera està buit

Així ho indica un informe amb dades del 2021 de l’INE. l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme ho posa en dubte

Un de cada sis habitatges a Tordera està buit, és el segon poble amb més llars desocupades de la comarca i dobla en percentatge la resta de municipis de Catalunya. Aquestes són les dades que recull en el cens de 2021 l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons l’informe, un 16,8% dels habitatges torderencs “no disposen de contracte de subministrament elèctric o el consum registrat ha estat menor al d’un habitatge mitjà del mateix municipi dividit per 24 (que equival al consum mitjà de 15 dies en tots l’any)”. A Catalunya, la mateixa estadística és del 8,2%, mentre que a la comarca maresmenca és encara més baixa: el 7,2%.

L’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme, per la seva part, posa en dubte l’eficàcia de les dades en assegurar que per “considerar un habitatge com a buit i amb disposició de ser habitat, caldria tenir en compte altres variables” i que, per tant, aquestes “no es poden prendre com a dades referents per a desenvolupar polítiques d’habitatge”. Per altra banda, l’informe afegeix que una de quatre llars és unipersonal a Tordera, mentre que gairebé un 60% són habitatges amb nuclis familiars sencers. Així mateix, l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme recull que el municipi torderenc és un dels pobles amb més persones aturades per habitatge.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES