IniciNoticiesSalutEl Servei intermunicipal "Rula" que es presta a Tordera, Calella, Malgrat de...

El Servei intermunicipal “Rula” que es presta a Tordera, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls avança cap a la seva consolidació

El programa busca atendre i prevenir el consum de drogues i l’ús abusiu de pantalles entre els i les adolescents i joves.

El Servei mancomunat La Rula encara el seu segon any de vida amb l’objectiu de consolidar els serveis iniciats en els municipis de Tordera, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls per atendre i prevenir el consum de drogues i l’ús abusiu de pantalles entre els i les adolescents i joves.

Els 4 ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme, que és qui coordina la gestió del servei amb la contractació de l’empresa Eines Serveis Socioeducatius SCCL, han valorat molt positivament la feina feta durant aquest primer any de funcionament i han establert el full de ruta de cara als propers mesos.

Posant el focus en la prevenció, es volen consolidar les actuacions de prevenció als centres educatius de primària i secundària i l’Espai d’atenció personal a joves i famílies, així com la coordinació entre agents i professionals a través de la dinamització de les taules preventives municipals. La tècnica del casal de joves, Sònia Aliva recorda que cada tercer dimecres de mes el programa arriba a Tordera.

Rula 1

La Rula va començar a actuar el mes de setembre de 2022. En aquest primer any s’ha elaborat el protocol de centres educatius per a la detecció i intervenció en els usos de drogues i pantalles i s’han realitzat 184 tallers – 85 de consums de drogues i 99 de consums de pantalles- a alumnes d’entre 6è i 4t d’ESO, de cicles formatius i programes de formació i inserció.  Unes activitats que han rebut valoracions globals per part del professorat d’entre un 8,9 i un 9,2.

Destaca també la posada en marxa, el passat mes d’abril, de l‘Espai d’orientació, informació i acompanyament per a famílies i joves en els usos de drogues i pantalles  en cadascun dels municipis. Aliva assegura que està obert tant al jove com el seu entorn més proper.

Rula 2

“Aquest servei està encarat al jove com els seus familiars”

La RULA enfoca el seu pla d’acció principalment en la prevenció -en l’àmbit col·lectiu però també a nivell individual- a joves i famílies en cadascun dels 4 municipis. Treballa de forma coordinada i en xarxa amb les professionals dels 4 municipis on actua i amb la resta d’agents que intervenen en aquest territori des d’un àmbit supramunicipal.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES