IniciNoticiesSalutLes farmàcies de Catalunya repartiran gratuïtament material d’higiene menstrual a partir del...

Les farmàcies de Catalunya repartiran gratuïtament material d’higiene menstrual a partir del 2024

La conselleria d’Igualtat i Feminismes veu aquesta mesura com un avenç en justícia social, justícia climàtica i justícia de gènere

Les farmàcies de Catalunya repartiran gratuïtament material d’higiene menstrual a partir del 2024. Cada dona podrà escollir el producte que prefereixi (copa menstrual, calça reutilitzable o compresa de tela) a través d’un codi QR que es trobarà dins l’aplicació La Meva Salut.

Així ho va confirmar el passat setembre la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, després de signar un conveni amb el Consell de Farmacèutics de Catalunya. Les farmàcies que formin part del projecte tindran un distintiu que les identificarà i les acreditarà com a punt autoritzat de distribució. La mesura tindrà un pressupost de 8,5 milions d’euros i també anirà adreçada a persones no binàries i homes trans que menstruïn.

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya intenta posar remei a un problema vigent. Una de cada cinc dones del país han tingut en algun moment dificultats econòmiques per comprar productes menstruals, segons un estudi publicat per l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol l’any 2021.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.