IniciNoticiesEducació2647 alumnes torderencs comencen avui el curs 2023-2024

2647 alumnes torderencs comencen avui el curs 2023-2024

A Tordera, el curs presenta poques novetats i amb un nombre d’alumnes similar a l’any passat

Aquest matí s’ha iniciat el curs escolar 2023-2024 en educació infantil, primària i l’ESO.  Batxillerat i formació professional el curs començarà el 12 de setembre.

2647 alumnes comencen dimecres el curs escolar a Tordera. La Regidoria d’Obres i Serveis, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, ha dut a terme tasques de manteniment habituals mitjançant la Brigada Municipal. Aquestes feines han inclòs la neteja d’àrees de joc, treballs de jardineria i la renovació de la pintura en diversos centres educatius. Així ho detalla el regidor d’educació, Pere Garcia

inici curs 1

Els alumnes més petits, que aquest any comencem al mateix temps que la resta de cursos de l’ensenyament obligatori, ha iniciat el curs la llar d’Infants El Niu amb 74 alumnes des de Llar 0 fins a Llar 2. (Edats de 0-3 anys)

L’escola Ignasi Iglesias estrena el curs amb 430 alumnes;  L’escola la Roureda, per la seva banda, comença el curs amb 390 alumnes; El centre escolar Serra de Miralles ha començat amb 217 alumnes; L’escola d’Hortsavinyà, que enguany estrena direcció, també ha començat avui el curs, amb un total de 39 alumnes.

Pel que fa a les escoles concertades, Vedruna ha estrenat el curs amb 348 alumnes. L’escola Brianxa comptarà aquest curs amb 344 alumnes. Pel que fa als instituts, Lluís Companys estrena el curs amb 683 alumnes entre ESO, Batxillerat i el Cicle formatiu. L’institut Tordària, per la seva banda, tindrà 196 alumnes d’ESO.

En l’àmbit pedagògic i socioeducatiu, s’ha continuat donant suport a la formació del professorat. S’ha ofert als docents de Tordera l’oportunitat de capacitació en les àrees que els interessen professionalment.

Simultàniament, en el present curs escolar, s’ha posat en marxa el Pla Educatiu d’Entorn, amb l’objectiu de promoure la convivència, la cohesió social, l’ús de la llengua catalana i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que brindi una resposta global, integral i més efectiva als reptes educatius. Això es duu a terme mitjançant el desenvolupament del projecte “Tordera Educa”. Ho explica, Pere Garcia.

inici curs 2

D’altra banda, la Regidoria d’Educació està treballant per obrir durant el segon trimestre del curs una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) a Tordera. Això es fa amb la finalitat de garantir l’atenció educativa necessària per als estudiants amb necessitats educatives especials que es deriven de la seva inadaptació a l’entorn escolar en els centres d’educació secundària obligatòria. En aquesta UEC, s’oferiran activitats específiques adaptades a les seves necessitats, que combinaran la teoria i la pràctica.

inici curs 3

El calendari escolar s’allargarà des d’avui i fins al 21 de juny. Enguany, els dies de lliure disposició de les escoles a Tordera, acordats en Consell Escolar Municipal seran els dies: 13 d’octubre, 7 de desembre, 12 i 13 de febrer, 10 i 20 de maig.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES