IniciNoticiesSocietatLa Societat de Caçadors de Tordera no s’adhereixen a la vaga de...

La Societat de Caçadors de Tordera no s’adhereixen a la vaga de gossers

La plataforma Gossers de Catalunya va començar diumenger una vaga indefinida a causa de les protestes de les noves polítiques restrictives sobre la caça i les gosseres esportives

Gossers de Catalunya va començar diumenge passat una vaga indefinida. L’aturada és una protesta per les noves polítiques restrictives sobre la caça i especialment les gosseres esportives, segons han assenyalat des de la plataforma. Concretament, rebutgen que la nova llei sobre gosseres esportives hagi estat redactada per Benestar Animal, amb una limitació màxima de 14 animals.

Des del col·lectiu asseguren que aquesta llei pot acabar amb la cacera a Catalunya, i a més, demanen la dimissió del conseller d’Acció Climàtica i Alimentació, David Mascort, per anar en contra del col·lectiu de caçadors. Demanen, per tant, que des del govern es busqui una solució. Aquesta és la segona gran vaga consecutiva del col·lectiu de caçadors, que es va acordar dissabte passat en una trobada a Sant Gregori. Una vaga que no ha estat secundada per la Federació Catalana de Caça, que afirma que la normativa, “tot i no ser perfecte, aporta seguretat jurídica”.

Antonio Rodríguez, president de la Societat de Caçadors de Tordera, explica els motius pels quals no s’han adherit a la vaga.

caçadors 1

“No es pot convocar una vaga a una setmana de començar la temporada de cacera”

Rodríguez critica com s’ha gestionat tota la situació, tot i que admet que els gossers tenen motius per justificar el malestar.

caçadors 2

“No podem deixar de caçar, si no estaríem fent molt de mal als pagesos”

El coordinador de Gossers de Catalunya, Sergi Rodríguez, defensa la tasca que fan per “controlar la població de senglars que és molt gran i sovint provoca accidents o destrosses”. En aquesta línia, segons el mitjà “El Gerió”, a la demarcació de Girona, l’aturada l’han secundat unes 75 colles (un 50% del total).

La temporada de cacera, doncs, començarà més tard fins que no s’arribi a un acord.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES