IniciNoticiesMedi ambientTordera ha arribat al 54,21% de residus reciclats durant l’any 2022

Tordera ha arribat al 54,21% de residus reciclats durant l’any 2022

Aquesta dada suposa que el municipi és manté i consolida en matèria de reciclatge.

Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, per segon any consecutiu, s’ha arribat a l’objectiu marcat per la Comissió Europea per afavorir la recollida selectiva. És una dada que consolida els anteriors registres aconseguits i que deixa  més a prop la xifra del 55% que ha establert la Comissió Europea per 2015.

Nàdia Cantero regidora d’Educació Ambiental, ens explica que tot i els bons resultats, cal continuar treballant i fent noves campanyes. És per això que s’ha creat la regidoria d’educació ambiental.

Nàdia continuar

“cal fer més campanyes a les escoles i altres espais”

L’any 2021 es va reciclar el 54,20% dels residus generats al municipi, dada que suposa un augment important respecte el 2020, quan el percentatge era de 48,31%. A diferència, l’any 2017 (quan encara no s’havia marcat objectius) era del 36,28% a Tordera.

En els últims anys, s’han liderat diferents iniciatives que han donat bon resultat per part de la ciutadania en matèria de reciclatge, separació de residus i l’eliminació de bosses de plàstic o altres materials reutilitzables.

Tot i complir amb la xifra que imposa la Comissió Europea pel que fa al reciclatge, Cantero afirma que cal anar més enllà i educar la ciutadania en el concepte de residu 0.

Nàdia resifu zero

“Cal educar la ciutadania per arribar al residu 0”

Durant aquest mandat, gràcies a la creació de la nova regidoria específica d’educació ambiental es treballarà amb el reforç de les diferents campanyes informatives de conscienciació del reciclatge a les diferents illes de contenidors. L’impuls de nous hàbits a la ciutadania per tal de continuar augmentant el percentatge i poder assolir, l’any 2025, el 55% tal com marca la Comissió Europea.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES