IniciNoticiesMedi ambientEl parc de Bombers voluntaris de Tordera alerta davant un possible mes...

El parc de Bombers voluntaris de Tordera alerta davant un possible mes d’agost amb alt risc d’incendis

Fins ara el juliol ha estat relativament tranquil perquè les pluges caigudes al maig i al juny van mantenir l’herba humida però ara ja està seca. El vent a més juga en contra i un petit incendi pot convertir-se en un gran foc difícil de controlar.

El cap dels bombers  voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, ens alerta d’aquesta possibilitat perquè es donen ara les circumstàncies perquè els boscos estan secs.

Caimel 1

“Cada cop costa més apagar els petits incendis perquè hi ha menys humitat”

Un dels factors clau és també el vent. Si a aquest fet s’afegeix la manca de pluja, se poden trobar en una situació complicada com la que va passar el dissabte a Arenys de Mar. Un petit incendi va acabar requerint de cinc camions de bombers i dos helicòpters perquè va créixer molt ràpid.

Caimel 2

“Un petit foc que costa d’apagar porta a cremar grans extensions”

Caimel afirma que els canvis en el clima mediterrani, que cada cop compte amb pluges més escasses a la primavera han convertit els boscos en combustible. A més, l’agricultura ha cedit espai al turisme, que resulta més rendible, i això ha donat continuïtat a la massa forestal que, a més, està molt seca. Els cultius fan de tallafoc natural en cas d’incendi.

Caimel 3

“Cada cop hi ha menys agricultura i més continuïtat de boscos secs”

El cap dels bombers voluntaris explica que els darrers deu anys molts arbres han mort o estan gairebé secs i molt dèbils. Caimel afirma que  s’ ha de fer una gran neteja de boscos i vegetació. Una tasca complicada perquè suposa una gran despesa i part dels terrenys on s’ ha de dur a terme són privats.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES