IniciNoticiesPolíticaEl ministeri de transports dona per acabada la millora de la N-II...

El ministeri de transports dona per acabada la millora de la N-II entre Tordera i Maçanet amb una inversió de 30 milions d’euros

Els treballs s’han centrat en la millora del traçat i la reordenació dels accessos. L’actuació realitzada al llarg de 7,3 km suposa, segons el ministeri,  una millora en la funcionalitat i seguretat vial.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha conclòs, després d’una inversió de 30 milions d’euros (IVA inclòs), les obres de condicionament de la carretera N-II entre Tordera (Barcelona) i Maçanet de la Selva (Girona).

Els treballs, executats entre la rotonda de Can Bartolí que serveix d’enllaç amb les carreteres GI-512 i GI-600  a Tordera  i la riera de la Torderola, a Maçanet de la Selva, han consistit, segons el ministeri, en una millora de traçat i reordenació dels accessos, així com en la construcció de vies i camins de servei.

El ministeri apunta que la comarca de la Selva, articulada en gran mesura al voltant de la carretera N-2, troba en aquesta via el seu eix principal de sortida cap a la capital de la província, l’aeroport de Girona i França. L’acondicionament d’aquest tram se suma als treballs realitzats per millorar la mobilitat i la seguretat viària d’aquesta important infraestructura.

Amb caràcter previ als treballs realitzats, la carretera N-2 en aquest tram, amb una intensitat mitjana diària (IMD) de 16.277 vehicles (4,90% corresponent a trànsit de vehicles pesants), segons dades del 2018, es caracteritzava per ser una carretera convencional de dos carrils per sentit sense control d’accessos ni vies de servei.

Per al seu condicionament, s’ha requerit la incorporació de diferents estructures com a viaductes, per millorar el traçat en punts especialment perillosos per a la seguretat viària; murs de formigó armat, per donar espai a les vies de servei; obres de drenatge per salvar la riera de Valldemària o Torderola, així com per garantir el pas de fauna.

També s’ha dut a terme la restitució ambiental i la integració paisatgística de tot l’àmbit del projecte, així com la reposició de diferents serveis que s’han interferit durant la construcció, incloent-hi línies elèctriques, de comunicacions, instal·lacions de gas i conduccions d’aigua.

1 COMENTARI

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES