IniciNoticiesSocietatTordera tanca el juny amb el mateix nombre d’aturats que el maig

Tordera tanca el juny amb el mateix nombre d’aturats que el maig

La taxa d’atur a Tordera és situa en el 11,84% i és la més alta del Maresme

Tordera ha tancat el mes de juny amb 1013 persones apuntades a les llistes de demandants de feina. És el mateix nombre d’aturats que el passat mes de maig, segons certifiquen les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. La taxa d’atur és situa en el 11,84% i és la més alta del Maresme. Respecte a fa 1 any, tenim 22 persones aturades menys.

El mes de juny ha tancat amb 20.123 persones registrades com a aturades al Maresme (11.698 dones i 8.425 homes). És una xifra inferior a la del mes passat (-1,78%) i també a la d’un any abans (-3,72%).

El sector dels serveis segueix encapçalant la distribució sectorialde l’atur registrat a la comarca. Concentra el 71,03% de les persones aturades davant un 12,85% a la indústria, un 7,88% a la construcció i un 1,31% al sector primari. Un 6,94% de les persones registrades com a aturades no tenien una ocupació anterior.

Pràcticament una quarta part de les persones aturades registrades a la comarca demanden una ocupació elemental (24,87%). I un 23,57% sol·liciten una ocupació en la restauració, serveis personals i venda.

Des de la patronal PIMEC adverteixen d’un creixement lent de l’economia, una desacceleració -però- que nega el Govern. Escoltem Josep Ginesta, secretari general de PIMEC i Enric Vinaixa, secretari de Treball del Govern. 

Atur

“veiem símptomes d’alentiment”

Pel que fa a grups d’edat, l’atur maresmenc segueix clarament concentrat en el col·lectiu de persones de 55-64 anys, el qual aplega el 39,06% de l’atur total amb 7.860 persones registrades. De fet, l’atur en aquest grup és el que baixa amb menys intensitat en relació al maig i, interanualment, és l’únic on repunta (0,29%).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.