IniciNoticiesPolíticaS’aproven les retribucions dels polítics locals pels propers 4 anys

S’aproven les retribucions dels polítics locals pels propers 4 anys

El ple va donar compte del nou organigrama de l’ajuntament

El nou consistori de Tordera va celebrar ahir el primer ple de la legislatura, en què el govern municipal Junts x Tordera, PSC i Més Tordera va donar compte del cartipàs municipal i es van aprovar les noves retribucions dels regidors i les aportacions dels grups municipals.

L’aprovació de les retribucions contempla un total de set dedicacions exclusives i tres de parcials pels membres del govern de Junts x Tordera, PSC i Més Tordera. Pel que fa a les exclusives, l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias percebrà 49.177,23 euros anuals bruts. Els regidors/es Pere Garcia, Nàdia Cantero, Bàrbara Vergés, Rafa Delgado, Toñi Garcia i Jenifer Jansa obtindran 40.567 euros anuals bruts.

Hi haurà tres dedicació parcials: Aniol Canals i Sergi Masó tindran una dedicació del 90% i percebran 36.510 euros bruts i el regidor Xavier Pla tindrà una dedicació del 65% amb 26.369 euros bruts.

La resta de regidors, rebran un sou per l’assistència als plenaris i juntes informatives. En aquesta ocasió seran 399 euros bruts per assistència al ple; 399 euros bruts per assistència a la junta de govern local i 169 euros bruts per assistir a les comissions informatives generals.

També s’aproven dos càrrecs eventuals. Un càrrec de cap de premsa i protocol amb dedicació exclusiva i una retribució de 29.882 euros bruts. Un segon càrrec d’assessorament a la regidoria de Promoció de l’Activitat Econòmica amb dedicació exclusiva i una retribució de 29.882 euros bruts.

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt va justificar la seva abstenció atès que les retribucions dels càrrecs polítics no es corresponen amb la realitat salarial del veïns del nostre municipi.

Retribucions ECP

El regidor de VOX, Eric Pérez no veu coherent la pujada de salaris d’un 14% respecte a l’anterior legislatura.

Retribuciones Vox

La regidora d’ERC, Marta Paset va acceptar la pujada de sous atès l’increment de l’IPC. Paset espera que això es vegi reflectit en una bona feina del govern.

Retribucions ERC

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla va destacar la contenció salarial de la proposta de retribucions.

Retribucions Més Tordera

La regidora del PSC, Toñi Garcia parlava d’uns salaris d’acord amb la llei. Garcia va recordar que en l’anterior legislatura es van baixar i congelar els salaris.

Retribuciones PSC

L’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias va recordar que aquestes retribucions estan dins els paràmetres que marquen l’associació catalana de municipis i la federació de municipis de Catalunya en ajuntaments de la categoria i nombre d’habitants del nostre.

Retribucions Junts

Les assignacions als regidors i regidores de l’ajuntament es va aprovar amb els vots a favor de Junts x Tordera, PSC i Més Tordera, l’abstenció d’ERC i En Comú Podem i el vot contrari de VOX.

L’organigrama del consistori queda de la següent manera:

L’alcaldessa de Tordera serà Elisabet Megias. Pere Garcia serà coordinador del govern i agafa àrees com comunicació, OAC i Transparència. A partir d’aquí es creen cinc grans àrees: Àrea de règim interior encapçalada per Rafa Delgado que serà primer tinent d’alcalde; Àrea d’Economia per Pere Garcia; Àrea General de Serveis Personals per Toñi Garcia; Àrea de serveis a la Ciutadania per Nàdia Cantero i Àrea General de Territori per Xavier Pla.

Els cinc regidors/es de Junts s’encarregaran de les següents regidories: Pere Garcia serà el titular de Recursos Humans, Fires, Cultura i Educació; Nàdia Cantero portarà Seguretat i Protecció Civil, Transports i Educació Ambiental; Bàrbara Vergés agafa Obres i Serveis i Urbanisme i Patrimoni; Aniol Canals portarà Comerç i Mercats, Festes i Joventut.

Els tres regidors dels PSC s’encarregaran de les següents regidories: Rafa Delgado serà el titular de Promoció de l’Activitat Econòmica, inserció laboral i formació, participació ciutadana, Mobilitat i accessibilitat; Toñi Garcia portarà Atenció Social, Consum, Igualtat, Gent Gran i Esports. Finalment la regidora Jenifer Jansa serà la titular d’Hisenda, Contractació i Habitage.

Finalment el dos regidors de Més Tordera: Xavier Pla s’encarregarà d’Entorn Natural, Salut i Pagesia; Sergi Masó agafarà Medi Ambient, Energia, Sostenibilitat, Serveis Tècnics i Activitats.

L’Alcaldessa efectua delegacions específiques d’atribucions a Pere Garcia en el projecte de pressupostos participats i Rafa Delgado pel projecte de Patrimoni Històric.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES