IniciNoticiesPolíticaElisabet Megias és escollida la primera alcaldessa de Tordera

Elisabet Megias és escollida la primera alcaldessa de Tordera

La candidata de Junts va ser escollida per majoria absoluta durant el ple de constitució del nou ajuntament

Elisabet Megias ha estat escollida alcaldessa de Tordera per als pròxims 4 anys, durant el Ple de constitució del nou ajuntament. Megias serà la primera alcaldessa de la història de Tordera. La sessió ha estat presidida, com és per llei, per la taula d’edat, formada pel regidor més gran i el més jove.

A Tordera, aquesta vegada la taula d’edat ha estat presidida pels dos regidors de VOX, Antonio Villodres i Eric Pérez. Tots els regidors han promès o jurat el càrrec i, seguidament, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa. Han presentat la seva candidatura a l’alcaldia Elisabet Megias de Junts x Tordera, Marta Paset d’ERC i Eric Pérez de VOX. No han presentat candidatura Xavier Pla de Més Tordera, Rafa Delgado de PSC i Salvador Giralt d’En Comú Podem. Seguidament s’ha procedit a la votació secreta en una urna tancada. Acabat el recompte, Elisabet Megias ha aconseguit la majoria absoluta i s’ha proclamat alcaldessa del municipi. Aquest era el moment.

Constitució alcaldessa

“anuncio que faré de Tordera el millor lloc per viure”

Tot seguit han pres la paraula els representants dels partits polítics amb representació municipal.

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt va assegurar estar satisfet de mantenir la representació municipal i fer valer les seves polítiques. Giralt va felicitar a la nova alcaldessa, i en destacava el fet de ser la primera dona en aquests càrrec a Tordera.

Constitució ECP

Per la seva banda, el regidor de Més Tordera, Xavier Pla felicitava la nova alcaldessa. Pla diu que treballarà per fer un Tordera millor, a través de la nova responsabilitat derivada de les eleccions.

Constitució Més Tordera

El regidor de VOX, Eric Pérez va agrair als ciutadans del municipi que els van votar a les eleccions, aconseguint 2 regidors. Pérez lamenta que els titllin de feixistes i antidemocràtics i que amb això s’insulta a els seus votants. Pérez assegura que son aquí per solucionar els problemes reals del poble.

Constitució VOX

El regidor del Partit Socialista, Rafa Delgado, també va felicitar a la nova alcaldessa i va agrair als ciutadans que van votar el passat 28 de Maig. Assegura lleialtat al pacte i en benefici a Tordera.

Constitució PSC

Per la seva banda, La regidora d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà, Marta Paset va donar les gràcies a totes les persones que han confiat en ells i va destacar la voluntat del seu partit de teixir una alternativa. Paset explica la versió dels republicans en les negociacions.

Constitució ERC

Finalment, la nova alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias va assegurar rigorositat, proximitat i visió de futur en el nou mandat que encapçala. La batllessa demanava sumar capacitat i estenia la mà per la “nova etapa que comença al poble”.

Constitució Junts

Megias és la primera alcaldessa de la història de la democràcia a Tordera. La batllessa esdevé presidenta del Ple Municipal -format per Junts per Tordera, ERC, PSC, Vox, Més Tordera i En Comú Podem- i encarregarà ara els cartipassos de les regidories durant aquests propers dies. L’acte de constitució del nou ajuntament va omplir la Sala de Plens així com una sala d’habilitada a la planta baixa de l’Antic Hospital de Pobres de Tordera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES