IniciNoticiesPolíticaJunts per Tordera, PSC i Més Tordera signen l’acord de govern 2023-2027

Junts per Tordera, PSC i Més Tordera signen l’acord de govern 2023-2027

El proper dissabte es constituirà el nou ajuntament i Elisabet Megias es convertirà en la primera alcaldessa de Tordera

L’Hospital de Pobres ha estat escenari aquests migdia de la presentació de l’acord entre Junts per Tordera, PSC i Més Tordera per governar plegats els pròxims 4 anys i amb majoria absoluta de 10 dels 17 regidors de la corporació municipal per al mandat 2023-2027. Elisabet Megias serà investida primera alcaldessa del municipi el proper dissabte 17 de Juny.

L’acord de govern apunta que L’Ajuntament ha de donar resposta a les necessitats del segle XXI i ho ha de fer des d’una nova organització transversal i responsable que optimitzi els recursos de les diferents àrees de govern per impulsar programes i projectes d’abast per a tota la ciutadania. Asseguren que cal garantir la proximitat amb els ciutadans millorant els processos d’atenció i participació amb accions i programes d’acompanyament individualitzat amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats dels ciutadans. El nou govern es compromet a seguir rebaixant el deute públic cercant estratègies i subvencions de les administracions supramunicipals que permetin augmentar els ingressos propis, controlant amb rigorositat la despesa pública. Els partits apunten que es prioritzarà la despesa en manteniment i seguretat, amb objectius compartits per totes les àrees de govern.

L’acord aposta per aplicar polítiques de gestió forestal, pagesia i urbanisme que es complementin i es nodreixin per tenir un entorn rural atractiu i sostenible per tal de garantir la continuïtat de la nostra agricultura i ramaderia. Apunten que cal plantejar un model urbanístic que limiti un creixement desmesurat a favor d’un creixement responsable i coherent amb les demandes dels torderencs i torderenques. Elisabet Megias (Junts), Rafa Delgado (PSC) i Xavier Pla (+ Tordera) subratllen quin és el model de poble que volen per Tordera els propers anys.

Pacte govern 1

“voleM ser acurats en la gestió dels serveis públics que donin resposta a la ciutadania”

El nou govern es compromet a treballar per la transició energètica afavorint polítiques que permetin implementar sistemes d’autoconsum en edificis i equipaments públics i assessorar i facilitar els tràmits als particulars. El nou govern vol garantir la igualtat d’oportunitats a través de totes les àrees de gestió en polítiques d’acompanyament i suport que afavoreixin l’autonomia i el benestar de les persones.

Sobre les negociacions de les darreres setmanes, els tres partits asseguren haver parlat amb tothom, i que al final, la confiança i l’experiència de treball durant l’última legislatura havien decantat l’acord

Pacte govern 2

Acabada la compareixença pública, els tres protagonistes Elisabet Megias, Rafa Delgado i Xavier Pla han signat l’acord de govern, entre els aplaudiments dels assistents. D’altra banda, les tres forces polítiques segueixen treballant, a dia d’avui, en la definició del cartipàs municipal, que es farà públic en els propers dies.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES