IniciNoticiesEducacióL’Alumne de l’Institut Lluís Companys, Adrià Silva guanya el premi Ernest Lluch...

L’Alumne de l’Institut Lluís Companys, Adrià Silva guanya el premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques amb un treball sobre la deriva de la indústria de la moda.

El treball va ser guardonat entre els més de 100 presentats i ajuda a entendre com el consumisme impulsiu i accelerat ha generat una indústria frenètica i insostenible.

Adrià Silva Forés, alumne de l’Institut Lluís Companys, de Tordera, amb l’obra “Fast Fashion. Estudi d’una indústria frenètica”, és el guanyador del XVIII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, convocat conjuntament per la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i la Fundació Ernest Lluch, on es van presentar més de 100 treballs.

El treball d’Adrià Silva connecta amb els estudis del sobreconsum, que és un fenomen de gran interès en la literatura dedicada als efectes socials i ecològics de la globalització i la financiarització de l’economia. També tracta l’impacte ambiental, així com els problemes laborals vinculats (salaris baixos, horaris interminables, pèssimes condicions de salut i seguretat, treball infantil, manca de drets i proteccions).

“El Fast Fashion produeix de forma molt ràpida i costos molt baixos

L’autor analitza diversos aspectes que han accelerat encara més aquest procés, com ara la pandèmia i els confinaments, les xarxes socials i l’aparició de marques especialitzades.

Segons el jurat, el treball, que es completa amb una enquesta als consumidors i tres entrevistes, “mostra com la deriva de la moda ens allunya d’un futur social i ambientalment més responsable i sostenible”.

Segons l’acta del jurat, en el treball guanyador “Fast Fashion. Estudi d’una indústria frenètica”, l’autor s’acosta a un tema que coneix de prop, la moda, amb l’objectiu d’entendre com el consumisme impulsiu i accelerat ha generat una indústria frenètica i insostenible.

ÚLTIMES NOTÍCIES