IniciNoticiesPolíticaEl nou ajuntament de Tordera es constituirà el 17 de juny i...

El nou ajuntament de Tordera es constituirà el 17 de juny i tindrà 8 regidors nous i altres 9 amb experiència municipal

Ara s’inicia un període de tres setmanes en què les diferents formacions que han obtingut representació, que passen de set a sis, hauran denegociar possibles pactes de govern.

El futur consistori torderenc tindrà 8 cares novesde regidors que fins ara mai havien tingut responsabilitats municipals. Els 9 restants s’han assegut a la sala de plens en aquest darrer mandat, i ja coneixen la dinàmica política municipal.

Dels 5 regidors que les eleccions li han atorgat a Junts x Tordera, dos han format part del Govern Municipal en funcions. Nàdia Cantero i Bàrbara Vergés. Entraran de nou la cap de llista Elisabet Megias, Pere Garcia i Aniol Canals.

Esquerra Republicana de Catalunya + Gent de Tordera que suma 4 regidors tindrà dues cares noves. Continua Marta Paset i Jesús Saltó i s’incorporaran al consistori Àlex Gispert i Mònica Dieguez.

A l’equip del Partit dels Socialistes de Catalunya repeteixen els tres regidors/es que hi havia fins ara Rafa Delgado, Toñi Garcia i Jenifer Jansa.

En aquest període 2019-2023 s’incorpora la candidatura de VOX amb el cap de llista Éric Pérez i Antonio Villodres.

La llista independent Més Tordera va aconseguir 2 regidors i tindrà un cara nova que s’incorporarà al projecte de Xavier Pla, serà Sergí Massó.

La Candidatura En Comú Podem, l’únic representant continuarà essent Salvador Giralt.

El partits de Ciutadans i la CUP deixen el consistori torderenc després de no aconseguir representació en les eleccions.

Ara s’inicia un període de tres setmanes en el que les diferents formacions que han obtingut representació, que passen de set a sis, hauran de negociar possibles pactes de govern. Dilluns passat en declaracions a Ràdio Tordera tots els partits menys VOX es mostraven oberts a negociar.

La decisió definitiva la sabrem el 17 juny, quan es celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde o alcaldessa. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada.

Fins el 17 de juny, l’alcalde Joan Carles Garcia i la resta de l’equip de govern estan en funcions.

1 COMENTARI

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES