El sector posa damunt la taula 10 aspectes clau que qualsevol política pública municipal que es dissenyi i s’impulsi ha d’atendre per a garantir els drets de les persones del col·lectiu
Habitatge, feina i accessibilitat i inclusió són algunes de les demandes que les persones amb discapacitat intel·lectual han tramès, per mitjà de Dincat, representant del col·lectiu a Catalunya, als alcaldes que sortiran després de les eleccions del dia 28.
Dincat ha fet públic un decàleg de reivindicacions que creu que haurien de tenir en compte els candidats elegits a l’hora d’impulsar les polítiques públiques dels municipis per als propers quatre anys, unes mesures que s’haurien d’abordar transversalment perquè hi hagués la implicació de totes les àrees de cada vila i ciutat.
En un comunicat, Dincat recorda que a Catalunya hi viuen prop de 80.000 persones amb discapacitat intel·lectual que tenen els mateixos drets i deures que la resta de la ciutadania.
Pel que fa a les mesures concretes, Dincat demana ampliacions dels parcs municipals de pisos de lloguer assequible, reservant-ne un mínim per al col·lectiu, junt amb la millora dels serveis i les infraestructures per fer-les més accessibles. També, la potenciació de figures com la de l’assistent personal, el suport a l’autonomia i la independència de les persones amb discapacitat intel·lectual i la facilitació del seu accés a activitats com l’esport
Finalment, també s’insta a fomentar l’ocupació del col·lectiu incrementant la contractació reservada als centres especialitzats de treball i la inserció a les empreses ordinàries.