IniciNoticiesPolíticaEL PSC DE TORDERA APUNTA A POSSIBLES IRRAGULARITATS EN LES OBRES D’URBANITZACIÓ...

EL PSC DE TORDERA APUNTA A POSSIBLES IRRAGULARITATS EN LES OBRES D’URBANITZACIÓ A SANT DANIEL I AGORA PARK VINCULADES AL CAS PRETÒRIA.

La notícia que presumptament implica l’ex-gerent de l’empresa urbanistica de Tordera, Xavier Surinyach amb el cas Pretòria segueix donant de que parlar. Segons el diari “El País” Xavier Surinyach, apareix en converses telefòniques registrades per la guàrdia civil. De ell parlava el presumpte cervell de la trama, Luis García Sáez, Luigi, qui tenia el contacte telefònic de Surinyach en l’agenda que li va incautar la policia.

La primera conversa que fa referència a Surinyach va ser registrada el 9 de març de 2009, quan Luigi va rebre una trucada de Juan Alfonso de Sanz Santos, que segons el Registro Mercantil és soci del imputat. La trucada és curta i en ella De Sanz Santos només li pregunta que fa temps que no veu surinyach, ja que té pendent que li pagui lo de Sant Daniel. En referència al veïnat de Tordera que està en procés d’urbanització. En concret es parla d’un milió i mig d’euros.

En un comunicat de premsa, el PSC apunta que de la conversa publicada, l’ajuntament, a través de la TUA, va adjudicar les obres d’urbanització a una empresa de construcció vinculada al senyor De Sanz Santos, soci de Luigi, i aquest davant les dificultats per cobrar les obres, pressiona a Surinyach per aconseguir el deute. Una empresa que també hauria actuat a Agora Park.

El senyor Luigi diu textualment en la conversa que Surinyach té dubtes raonables, donat que tal i com està el mercat de crèdit, de que a l’ajuntament i a la TUA els hi donin els diners que s’estan negociant. Segons els socialista torderencs aquest diners es van aconseguir a través dels dos préstecs de dos milions que es varen demanar l’any passat. El PSC apunta que el govern municipal va demanar un crèdit per pagar, entre d’altres coses, un dels negocis de Luigi, en aquest cas un negoci que tenia amb l’ajuntament a través de la TUA. Escoltem el regidor socialista, Josep Romaguera.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explicava divendres passat que la conversa telefònica que apareix en el sumari parla d’una cosa diferent del cas pretoria, i que les actuacions realitzades a Sant Daniel són legals.

En el comunicat de premsa, els socialistes torderencs es pregunten, entre d’altres coses, quines son les tasques de l’alcalde com a president de la TUA. Perquè les principals actuacions de l’empresa TUA es van adjudicar a l’empresa PROINOSA implicada en el cas Pretòria i com és que aquestes obres es varen disparar de cost en la seva execució. Josep Romaguera exigeix una auditoria independent i a fons, de totes i cadascuna de les actuacions de la TUA.

El PSC asseguren que la vinculació de Tordera en uns presumptes delictes de corrupció urbanística, deixen en molt lloc el municipi. El govern municipal reitera en aquest cas que desconeixia els negocis privats de la família Surinyach i es desvincula de qualsevol relació que aquesta família pugui tenir amb aquests fets. Alhora, condemna enèrgicament qualsevol tipus de forma de corrupció. L’Ajuntament no ha estat objecte d’investigació en aquest cas i no es coneix cap relació del consistori amb el mateix. El govern lamenta les actituds que pretenen confondre la ciutadania vinculant informacions de forma manifestament malintencionada amb l´únic objectiu de malmetre la imatge del govern, del poble de Tordera i amb finalitats purament partidistes. L’alcalde recordava que des del mes de novembre de l´any 2009, estan a disposició pública tots els expedients de l’empresa Tordera Urbanística Activa.

ÚLTIMES NOTÍCIES