IniciNoticiesSocietatELS TREBALLADORS DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA ES CONCENTREN DURANT 15 MINUTS PER...

ELS TREBALLADORS DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA ES CONCENTREN DURANT 15 MINUTS PER DONAR SUPORT A LA VAGA DEL SECTOR PÚBLIC.

Una cinquantena de treballadors del sector públic, de l’ajuntament de Tordera i dels organismes autònoms s’han concentrat aquest matí per donar suport a la vaga, convocada pels sindicats contra la retallada de salaris del sector públic. A les 10 del matí, els treballadors municipals s’han concentrat durant 15 minuts davant les voltes de l’ajuntament. Segons els treballadors l’aturada no ha afectat el funcionament normal del consistori. Alguns treballadors mostraven el seu malestar per la retallada prevista.

El pla d’austeritat del govern central i català hi figura una reducció dràstica de la despesa. Això vol dir que es rebaixen els salaris dels funcionaris -un 5% de mitjana- i que es retallarà el pressupost per a les entitats concertades. De fet, la reducció de sous afectarà tots els col·lectius que cobren de la Generalitat, també els de les empreses públiques a través d’una rebaixa del pressupost.

El decret aprovat pel Govern central i el de l’Executiu autonòmic suposaran «un cop de destral» al sou dels funcionaris que superarà els 1.000 euros anuals i en alguns casos es pot acostar als 2.000, segons les estimacions sindicals. Tot i que a les nòmines de juny a desembre perdran una mitjana de 60 a 100 euros, el cop més contundent el rebran en la paga extraordinària del desembre, en què l’Administració es quedarà fins al 46%.